Evenimentul Zilei > Politica > Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vizitează România. Cu cine se va întâlni
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vizitează România. Cu cine se va întâlni

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vizitează România. Cu cine se va întâlni

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se află astăzi în vizită în România unde are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu. De asemenea, Juncker se va adresa Parlamentului privind viitorul Uniunii Europene.

Şeful CE se va adresa Parlamentului, în şedinţă de plen comună, cu privire la viitorul Europei. Ulterior, va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis cu care va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale.

„Discuţiile vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene şi negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune. Vor fi abordate şi aspecte legate de priorităţile politice ale viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deţine în primul semestru din 2019", a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Jean Claude-Juncker va participa şi la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că vizita în România a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este binevenită şi va contribui la consolidarea legăturii dintre instituţiile statului român şi CE.

„Preşedintele Juncker vine la invitaţia mea, aşa că îl aştept cu bucurie. Într-adevăr, avem o relaţie mai veche şi acest lucru cred că este foarte bun pentru demersul nostru de a deveni europeni şi mai implicaţi şi mai vizibili. E foarte bună coincidenţa că s-a reuşit organizarea vizitei preşedintelui Comisiei în zilele în care serbăm Ziua Europei, zi în care vom serba, evident, şi cei 10 ani de apartenenţă. Eu cred că va fi o vizită foarte binevenită", a declarat Klaus Iohannis, luni, într-un interviu acordat platformei multimedia "Calea Europeană".

Preşedintele Comisiei Europene se va întâlni joi şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Cu ocazia prezenţei sale la Bucureşti, preşedintele Comisiei Europene se va afla şi în dialog cu cetăţenii, împreună cu comisarul european Corina Creţu, discuţiile vizând viitorul Europei şi rolul României în proiectul european, la 10 ani de la aderare. Dezbaterea va avea loc la Muzeul Naţional de Artă din Capitală.

Acest tip de întâlniri au fost demarate de către Comisia Europeană după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi lansarea celor cinci scenarii privind viitorul UE. Astfel, comisarii europeni au mers în ţările membre la astfel de dezbateri cu publicul larg pentru a explica beneficiile proiectului european şi perspectivele sale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: