Președintele Biden, noi declarații cu privire la poziția NATO pe flancul estic

Sursa: Facebook/POTUS

Conform președintelui american, „107 milioane de dolari, în trei săptămâni” a primit Ucraina.  Senatul american a adoptat o nouă lege, conform căreia 13,7 milioane de dolari vor fi distribuiți ucrainenilor. Mai mult, acesta reiterează faptul că „nu va exista o confruntare NATO -Rusia, pentru că asta ar însemna declanșarea celui de-al treilea Război Mondial. Oficialii SUA avertizează că Putin nu ascultă de nimeni, iar orașele din Ucraina sunt bombardate fără încetare. Regulile coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor nu sunt respectate, iar numărul de victime crește în fiecare zi.

Președintele Joe Biden reamintește ajutorul financiar furnizat Ucrainei, de la începutul invaziei și până acum.

„SUA a dat mai mult de 1 milion de dolari asistentă Ucrainei. SUA facilitează sisteme de securitate către Ucraina si lucrăm împreună cu ONU pentru susținerea ucrainenilor”, a spus președintele SUA.

Conform președintelui american, „107 milioane de dolari, în trei săptămâni” au fost acordați Ucrainei.  Senatul a adoptat o nouă lege, conform căreia,  13,7 milioane de dolari vor fi distribuiți ucrainenilor.

„Le vom trimite bani și mâncare, vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise”, a spus Biden.

Mai mult, acesta reiterează faptul că „nu va exista o confruntare NATO -Rusia, pentru că asta ar însemna declanșarea celui de-al treilea Război Mondial. „Putin vrea să slăbească legătura transatlantică, dar va eșua”, a mai adăugat Joe Biden.

Joe Biden anunță că SUA, statele din G7 și UE cer revocări de statut pentru Rusia

Președintele american cere ca Rusia să nu mai beneficieze de statutul de „națiunea cea mai favorizată”, conform CNN.

Privitor la această inițiativă, este nevoie de aprobarea sa în Congres, dar și de implementarea măsurilor ce derivă de aici, la nivel național, de către fiecare stat inclus în discuție.

Avertismentul SUA pentru întreaga lume

Oficialii SUA avertizează că Putin nu ascultă de nimeni, iar orașele din Ucraina sunt bombardate fără încetare. Regulile coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor nu sunt respectate, iar numărul de victime crește în fiecare zi.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a discutat pe larg despre războiul din Ucraina și despre situaţia umanitară din această țară, ca o consecință a invaziei Rusiei.

Ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas Greenfield, a declarat că oraşele ucrainene sunt asediate şi bombardate fără încetare, spitalele nu mai au materiale, alimentele s-au împuţinat, iar numărul pierderilor în rândul civililor a crescut.

Oficialul a lansat un apel Rusiei de a permite imediat ajutoarelor umanitare să ajungă în zonele afectate. „Ultimile două săptămâni ne-au arătat că poporul ucrainean nu va ceda, că majoritatea ruşilor se pronunţă împotriva războiului, dar, din păcate, pare că Putin nu ascultă pe nimeni, iar lumea trebuie să se pregătească pentru un drum foarte lung şi foarte greu în Ucraina“, a declarat Linda Thomas Greenfield, citată de cumhuriyet.com.tr.

27 de copii uciși

În briefingul pentru Consiliul de Securitate, directorul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Catherine Russell, a arătat că din 24 februarie, data la care Rusia a invadat Ucraina, şi până în prezent şi-au pierdut viaţa cel puţin 27 de copii, iar 42 sunt răniţi.

La rândul său, adjunctul secretarului general ONU pentru probleme umanitare, Martin Griffiths, a lansat un apel pentru crearea de coridoare de securitate pentru ajutoarele umanitare şi pentru ca civilii să poată părăsi oraşele în care au loc confruntări.

Disputa coridoarelor umanitare

Unele coridoare umanitare duc spre Rusia sau Belarus, fapt care a fost catalogat ca imoral de administrația de la Kiev. Mai mult, ruta de evacuare din Maripol, oraș bombardat fără încetare de ruși, a fost minată.

În replică, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite, Vassily Nebenzia, a acuzat Ucraina că împiedică civilii să ajungă pe teritoriul Rusiei.

Conform Naţiunilor Unite, din 24 februarie şi până în prezent, în Ucraina, 1207 persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi, iar 1, 7 milioane de persoane au părăsit țara. Marea majoritate a refugiaților a ajuns în Polonia. Slovacia, România și Republica Moldova au primit și ele valuri mari de refugiați din Ucraina.

Moscova a anunțat din nou o încetare a focului pentru a permite civililor din orașele atacate să fugă, potrivit unor rapoarte ale presei de stat ruse. Coridoarele vor fi din nou înființate pentru Kiev, Cernîșev, Sumy, Harkov și Mariupol