BBC amenință să pârască la șefi pe oricine lasă pe site-urile sale comentarii pe care le apreciază ca fiind „ofensatoare”.
Cea mai recentă versiune a politicii de confidențialitate a BBC include puteri abuzive care îi permit să își ancheteze utilizatorii care nu îi sunt pe plac și să-i raporteze la angajatorii lor, dezvăluie Heat Street.
Senzaționala amenințare se află în cuprinsul celor 28 de pagini cât conține descrierea Politicii companiei privind Confidențialitatea și Cooky-urile.
Toți utilizatorii BBC sunt automat supuși acestei Politici, deși marea lor majoritate nu citesc în întregime textul uriaș și nu au cunoștință de implicații.
Descrierea Politicii de Confidențialitate arată în mod explicit că BBC dorește să „folosească informațiile tale personale pentru a stopa” comportamente pe care le apreciază ca „nociv” („disruptive”) și să-i pedepsească pe utilizatorii care postează un conținut considerat „ofensator, deplasat sau inacceptabil”.
Dacă conducerea BBC apreciază că un anumit gest al unui utilizator este suficient de ofensator încât ar putea încălca legea, ea afirmă că „va folosi informațiile tale personale pentru a informa terțe părți interesate cum ar fi angajatorul tău, furnizorul de internet al școlii tale sau organele legale despre conținutul comportamentului tău”.
Pare rezonabil ca BBC să raporteze la poliție potențialii infractori. Mai puțin clar este în ce scop raportează angajatorului sau școlii, dacă nu de a crea probleme oamenilor fără a fi nevoiți să aducă vreo dovadă, interacționând cu sistemul de justiție, scrie Heat Street.
Termeni precum „impresie rezonabilă” sau „ar putea încălca” oferă BBC mână liberă în cazuri care, totuși, nu au fost dovedite ca ilegale, pe baza unor impresii subiective. Sau, mai grav, pe baza unor judecăți ideologice, „corecte politic”.