Jurnaliştii britanici îi descriu pe Becali, care a câştigat locul de europarlamentar alături de Partidul România Mare, drept "un fost cioban care a făcut avere din tranzacţii cu terenuri".

Ca elemente de culoare, BBC remarcă faptul că Becali şi-a anunţat candidatura în timp ce se afla după gratii şi interesanta nesupunere a lui Becali la verdictul de ieri. "El spune că o să călătorească la Bruxelles oricum şi a provocat autorităţile române să vină să îl aresteze acolo", scrie publicaţia citată.

"I s-a întâmplat lui Cristos, de ce să nu mi se întâmple şi mie, un nimeni"

"Politicianul naţionalist Gigi Becali a ieşit dintr-o celulă de detenţie pentru a lua un loc în PE, în mai puţin de două luni", notează şi Associated Press.

Într-un interviu acordat ieri agenţiei de ştiri, Becali a spus că idolul său în politică este fostul preşedinte american Ronald Reagan.

Explicaţia poreclei de Robin Hood de România o oferă analistul Stelian Tănase, care spune că Becali "este văzut ca omul care a construit biserici şi a fost arestat, iar poporul l-a considerat drept o victimă a sistemului".

"Când eram în puşcărie, m-am gândit că, dacă până şi Cristos a avut parte de o mare nedreptate, de ce să nu mi se întâmple şi mie, un nimeni. Acest gând mi-a dat putere să rezist în detenţie" – Gigi Becali, într-un interviu pentru AP

CITIŢI ŞI:

Judecătorii nu-l lasă pe Becali la Bruxelles | VIDEO