În articolul publicat de revista Cicero sub tilul „Păpușarul din România” se arată că Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției din cauza scandalului ordonanțelor, dar că „autorul spiritual” al controversatelor acte normative este cu totul altul, mai exact Liviu Dragnea, potrivit ziare.com.

Autorul articolului prezintă situația tensionată din România, care a scos sute de mii de oameni în stradă la scurt timp după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare din decembrie 2016.

"Liviu Dragnea este autorul moral al controversatei ordonanțe de urgență care pare croită pe masura președintelui Camerei Deputaților. El trebuie să își asume acum responsabilitatea pentru situația precară în care se află Guvernul Grindeanu", relatează publicația germană, semnalând faptul că în cei 20 de ani de politică, inginerul de 54 de ani, cu "par cărunt și mustață Schnauzer", a ajuns la o "avere considerabilă".

În plus, articolul semnalează că Dragnea a fost suspectat de mai multe ori de corupție, dar a reușit să scape până în aprilie 2016, când a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală.

"Zilnic, protestatarii ies în piață cu postere în care Dragnea apare în zeghe", se mai arată în articolul Cicero, prezentându-se totodată și felul în care se apără liderul PSD, care se consideră nevinovat.

Pe parcursul scandalului, Liviu Dragnea a arătat cu degetul către președintele Iohannis, amenințându-l cu suspendarea, se mai menționează, printre altele, în text.

"Dacă Dragnea va fi găsit vinovat în dosarul de abuz în serviciu, el nu va putea urmări activitatea Guvernului decât la televizorul din celula închisorii", conchide autorul articolului.

Articolul a fost semnalat pe Facebook de europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan.

Te-ar putea interesa și: