Premierul Netanyahu se va întâlni cu Elon Musk în SUA. Vrea ca Israel să devină lider în AI

Premierul Netanyahu se va întâlni cu Elon Musk  în SUA. Vrea ca Israel să devină lider în AI Sursa foto: Arhiva EvZ

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că se va întâlni cu magnatul tehnologic Elon Musk pentru a discuta despre inteligența artificială. Dând astfel startul călătoriei sale în Statele Unite ale Americii pentru Adunarea Generală a ONU din această săptămână.

Luni, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat o întâlnire cu titanul tehnologic Elon Musk: Punând accent pe discuțiile legate de inteligența artificială. Acest anunț, potrivit CNN, marchează începutul vizitei sale în Statele Unite pentru Adunarea Generală a ONU.

„Voi începe această vizită în California, unde intenționez să mă întâlnesc cu actualul lider al celei mai dramatice evoluții din noua eră, Elon Musk”, a postat Netanyahu pe X. Platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, pe care Musk o deține. „Voi discuta cu el despre inteligența artificială și voi lucra, de asemenea, pentru a-l încuraja să investească în Israel în următorii ani. El deschide, în mare măsură, calea care va schimba fața omenirii și, de asemenea, fața statului Israel”, a mai spus el înainte de plecarea sa în Statele Unite.

Netanyahu a declarat luni că Israelul trebuie să devină un lider în domeniul AI. „Așa cum am transformat (țara) într-un lider în domeniul cibernetic, așa vom face și în acest domeniu”, a spus el. Pe lângă Musk, Netanyahu a declarat că se va întâlni, de asemenea, cu președintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, cancelarul Austriei, printre alți lideri mondiali, în timpul vizitei sale în SUA. Nu și cu liderul Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Netanyahu vrea să devină lider în AI

Dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale începând de anul trecut a evidențiat pericolele și potențialul acestei tehnologii, chatbotul ChatGPT, de exemplu.  Demonstrând capacitatea de a genera eseuri și conversații din cele mai scurte indicații. Printre nenumăratele preocupări legate de IA se numără posibilitatea ca chatboții să inunde internetul cu dezinformare, ca algoritmii părtinitori să producă materiale rasiste sau ca automatizarea alimentată de IA să distrugă industrii întregi.

Musk a avertizat în repetate rânduri cu privire la pericolele IA, după ce a numit-o „cea mai mare amenințare existențială a noastră”. A spus că a avansa prea repede este ca și cum ar fi „invocat demonul”. Miliardarul din domeniul tehnologiei și-a lansat propria companie de inteligență artificială, xAI, în iulie, în încercarea de a concura cu OpenAI, creatorul ChatGPT.

Musk, precum și alți oameni importanți din domeniul tehnologiei, printre care Mark Zuckerberg de la Meta și Sam Altman, directorul general al OpenAI, au avut săptămâna trecută întâlniri cu ușile închise cu legislatorii americani la Washington. Pentru a-și împărtăși planurile pentru inteligența artificială. În timp ce Congresul se pregătește să elaboreze o legislație care să reglementeze această tehnologie. Inteligența artificială necontrolată „este potențial dăunătoare pentru toți oamenii de pretutindeni”, a declarat Musk reporterilor după întâlniri.