Într-un interviu acordat cotidianului de stânga La Repubblica, Conte a declarat: „Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Dar toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte de această lună.Este în joc sănătatea copiilor noştri”.

În Italia, școlile sunt închise de la începutul lunii martie, din cauza epidemiei Covid-19 care a ucis peste 26.000 de oameni în această țară, cea mai lovită din Europa de virusul SARS-CoV-2, scrie Rtbf.

Giuseppe Conte a confirmat că guvernul lucrează la un plan de scoatere a țării din izolare şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data 4 mai.

Planul va fi anunțat „cel târziu la începutul săptămânii viitoare”, dar companiile vor trebui să asigure de „respectarea strictă a protocoalelor de securitate”, cum ar fi distanțarea socială sau purtarea măștilor, a subliniat el.

În ceea ce privește libertatea de mișcare, limitată astăzi, el a evocat „ măsuri mai puțin stricte”, fără a oferi detalii suplimentare.