Evenimentul Zilei > Politica > Premierul interimar Nicolae Ciucă. Primele declarații despre gestionarea pandemiei
Premierul interimar Nicolae Ciucă. Primele declarații despre gestionarea pandemiei

Premierul interimar Nicolae Ciucă. Primele declarații despre gestionarea pandemiei

Ministrul Apărării Naționale, generalul Ionel Nicolae Ciucă, a preluat în această dimineață mandatul de prim-ministru interimar, în urma desemnării sale de către Președintele României, Klaus Iohannis.

În prima declarație de presă, Ciucă a spus că se va focaliza pe gestionarea crizei provocată de pandemie și încheierea anului fiscal. „Am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe gestionarea pandmeiei COVID-19: punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în sprijinirea celor afectați de criză, ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului 2021.Voi continua să conduc Ministerul Apărării Naționale”, a spus Ciucă, într-o scurtă declarație.

Reamintim că Ludovic Orban a anunțat, luni, că își depune mandatul de premier, motivând că . decizia are un obiectiv foarte precis: Odată exprimată decizia cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României”.

Astăzi, 8 decembrie, de la ora 15.00, preşedintele Klaus Iohannis va avea o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 şi campania de vaccinare cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.