În prima declarație de presă, Ciucă a spus că se va focaliza pe gestionarea crizei provocată de pandemie și încheierea anului fiscal. „Am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe gestionarea pandmeiei COVID-19: punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în sprijinirea celor afectați de criză, ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului 2021.Voi continua să conduc Ministerul Apărării Naționale”, a spus Ciucă, într-o scurtă declarație.

Reamintim că Ludovic Orban a anunțat, luni, că își depune mandatul de premier, motivând că . decizia are un obiectiv foarte precis: Odată exprimată decizia cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României”.

Astăzi, 8 decembrie, de la ora 15.00, preşedintele Klaus Iohannis va avea o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 şi campania de vaccinare cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.