Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Cioloș răspunde scrisorii lui Dan Zamfir: Domnul deputat are, din păcate, o abordare populistă
Premierul Cioloș răspunde scrisorii lui Dan Zamfir: Domnul deputat are, din păcate, o abordare populistă

Premierul Cioloș răspunde scrisorii lui Dan Zamfir: Domnul deputat are, din păcate, o abordare populistă

Premierul Dacian Cioloș este de părere că deputatul PNL Daniel Zamfir are o ”abordare populistă” în scrisoarea deschisă cu privire la legea dării în plată și atrage atenția asupra faptului că pentru a fi ”cu adevărat aplicabilă și în interesul clienților”, legea necesită câteva adaptări.

"Domnul deputat are din păcate o abordare populistă prin această poziție. Am spus de la început că susțin legea dării în plată și am spus-o și direct băncilor. Însă această lege trebuie să țină cont de adevăratele cazuri sociale, de familiile care și-au cumpărat pe credit o locuință, și nu de speculatorii imobiliari. Asta este poziția Guvernului. Nu știu cine este cel care face intoxicare. Guvernul vrea o lege funcțională și nu populistă. Băncile au clar o lecție de învățat în relația lor cu clienții. Dar pentru ca legea dării în plată să fie cu adevărat aplicabilă (și nu atacabilă în justiție), și să fie în interesul clienților, ea are nevoie de adaptări", a scris Cioloș, duminică seara, într-un comentariu la o postare pe pagina personală de Facebook.

Reacția premierului vine după ce Daniel Zamfir i-a solicitat într-o scrisoare deschisă oprirea minciunii, a intoxicării și a abuzului împotriva legii dării în plată, susținând ideea că premierul Cioloș mai degrabă servește interesele unor bancheri străini decât ale cetățenilor români, potrivit AGERPRES.

"Opriți minciuna, intoxicarea și abuzul împotriva legii dării în plată și, pe cale de consecință, împotriva sutelor de mii de familii din România care așteaptă această lege sufocate de credite pe care nu le mai pot plăti nu din cauza lor, nu din rea-voință, ci din cauza crizei, produselor mincinoase vândute de bănci, clauzelor abuzive din contracte și lipsei de supraveghere a Băncii Naționale. Dumneavoastră, premierul României, ați ales să serviți interesele unor bancheri străini care, în a doua cea mai săracă țară din Europa, au făcut profit dublu față de media europeană, în loc să serviți demn interesele celor care cu adevărat aveau nevoie să fie reprezentați de dvs: cetățenii României! În timp ce o mână de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de români au viitorul sub spectrul ruinei", afirmă Zamfir, în scrisoare.