Evenimentul ZileiSocialPremieră mondială! CANADA va avea în actele oficiale și SEXUL NEUTRU

Premieră mondială! CANADA va avea în actele oficiale și SEXUL NEUTRU

Premieră mondială! CANADA va avea în actele oficiale și SEXUL NEUTRU
Premieră mondială în Canada, pentru prima oară în documente oficiale va putea fi înscrisă mențiunea X, pentru persoanele care nu se simt nici femei, nici bărbați.

Menţiunea "X" va putea fi înscrisă pe documentele de identitate ale persoanelor care nu se identifică nici cu genul feminin, nici cu cel masculin, a anunţat joi Guvernul canadian, citat de AFP.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o primă etapă, o menţiune specială va putea fi adăugată pe documentele oficiale ale "persoanelor care nu se identifică cu genul feminin (F) sau cu cel masculin (M)", indicând astfel dorinţa acestor persoane ca genul lor să fie "desemnat prin litera 'X', corespunzătoare genului non-specificat", precizează autorităţile canadiene.

 

Acest anunţ vizează uşurarea procedurilor de obţinere a paşapoartelor, a altor documente de călătorie şi a actelor de imigraţie, "care corespund mai bine identităţii sexuale" a acestor persoane, a precizat Guvernul federal canadian într-un comunicat.

 

Potrivit Agerpres, noile măsuri provizorii, care vor intra în vigoare pe 31 august, vor fi aplicate până când Guvernul canadian "va putea să tipărească documente oficiale ce includ desemnarea genului prin litera 'X'".

 

"Introducând o desemnare a genului prin litera 'X' în documentele eliberate de Guvern, am luat o măsură importantă pentru a favoriza egalitatea între toţi canadienii, independent de identitatea lor de gen sau de exprimarea genului lor", a declarat Ahmed Hussen, ministrul canadian pentru Imigraţie, refugiaţi şi cetăţenie.

 

În iunie, Canada a validat un proiect de lege care a adăugat "identitatea de gen şi exprimarea genului" alături de rasă, religie, vârstă, sex şi orientare sexuală pe lista motivelor de discriminare care sunt interzise în această ţară, în virtutea Cartei drepturilor canadiene.


Accesează: