Premieră la Constanţa. Trei arestări pentru influenţarea declaraţiilor, prin corupere, după un accident rutier

Premieră la Constanţa. Trei arestări pentru influenţarea declaraţiilor, prin corupere, după un accident rutier

Ar fi putut fi cercetat în stare de libertate pentru conducerea unui autoturism fără a deţine permis de conducere dar a ajuns în arestul IPJ Constanţa, “trăgând” după el alte două persoane, arestate in acelaşi caz.

Este isprava lui Ionuţ Tibel, autorul unui accident petrecut în  28 august care, după ce a  lovit cu maşina o autospecială SMURD rănindu-i pe cei trei membri ai echipajului, a fugit de la locul faptei pentru că avea permisul suspendat. Ajutat de Valentin Puşcaş, Ionuţ Tibel i-a oferit 500 de euro ui Petrişor Marius Maria, şomer, convingându-l să se duca la Poliţie în data de 2 septembrie pentru a-şi face un autodenunţ mincinos invocând că el este autorul accidentului. Se pare că şoferul vinovat, pe lângă faptul că avusese de cel puţin trei ori carnetul suspendat, în momentul producerii accidentului era în maşină cu o femeie cu care a dispărut, abandonând la locul faptei autoturismul, înscris pe numele soţiei. Inspectorul principal George Munteanu de la Serviciul Poliţiei  Rutiere Constanţa a instrumentat cazul şi a descoperit toată tărăşenia care a dus la arestarea celor trei complici. Pe 5 septembrie, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constaţa, judecătorii au dispus arestarea lui Petrişor Marius Maria, de 28 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

Autodenunţătorul mincinos şi-a turnat complicii

Duminică după amiază, după ridicarea complicilor, judecătorii au dispus arestarea preventivă  a inculpaţilor Ionuţ Tibel, de 34 ani, (autorul accidentului) şi a lui Valentin Puşcaşu, de 36 ani ( angajat la Morga Cimitirului Central Constanţa) primul cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor, iar cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi favorizarea infractorului. „Este primul caz, potrivit Noului Cod Penal, în care se ia o măsură preventivă pentru infracţiunea de favorizare a infractorului şi de influenţare a declaraţiilor. Sunt nişte infracţiuni îndreptate împotriva Justiţiei şi de multe ori se produc în faza de judecată, în  instanţă, când martorii ori alte persoane sunt audiaţi, vin şi declară mincinos. În cazul acesta, elementul de noutate este că s-a comis încă din faza de urmărire penală” a declarat, astăzi, inspectorul principal George Munteanu.