Premieră în ultimii 30 de ani. Pierderi de 66% în buget pentru una dintre cele mai mari companii aeriene din lume

Emirates Group a anunțat scăderi de 66,4% a profitului companiei aeriene. Este vorba despre prima pierdere a Emirates Group din ultimii 33 de ani.

Compania aeriană Emirates a înregistrat pierderi de 5, 52 miliarde de dolari, pe fondul pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai mari companii din lume, Emirates a anunțat prin vocea președintelui Emirates Group, că profitul a scăzut cu 66, 4% față de perioada de dinaintea pandemiei. Traficul de pasageri a scăzut la 88, 3%.

Premieră în ultimii 30 de ani. Câți bani a pierdut Emirates

„Din cauza restricţiilor de zbor şi de călătorie, introduse în contextul pandemiei, compania aeriană a înregistrat o pierdere netă de 202,28 miliarde dirhami (5,52 miliarde de dolari) anul trecut, primele pierderi din ultimii 33 de ani, a informat președintele Emirates Group, șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

„Nimeni nu ştie când se va termina pandemia dar revenirea va fi dificilă”, susține Ahmed bin Saeed Al Maktoum, conform samchui.com.

"Prioritățile noastre de-a lungul anului pandemic au fost reprezentate de sănătatea și siguranța clienților noștri, chiar și în ceea ce privește costurile călătoriilor. Guvernul din Dubai a sponsorizat Emirates cu 3,1 miliarde de dolari de la debutul pandemiei. Banii ne ajută să susținem operațiunile noastre. Din păcate, a trebuit să apelăm la restructurarea și redimensionarea sectorului angajat", a spus șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Numărul angajaților Emirates a scăzut

Pentru prima dată în istoria companiei aeriene, autoritățile au recurs la concedierea angajaților pe toate sectoarele companiei. Forța de muncă a Emirates Group a scăzut, pe fondul pandemiei de coronavirus, cu 31%. În momentul actual, compania aeriană are 75.145 de angajați. Au fost concediate persoane din peste 160 de minorități etnice, conform sursei citate.

În total, companiile aeriene au înregistrat, pe fondul pandemiei, pierderi de peste 118 miliarde de dolari. Conform sursei citate, pentru anul 2021, autoritățile estimează o gaură de 38, 7 miliarde de dolari în bugetul companiilor aeriene.

”Este de departe cel mai mare şoc prin care va trece industria, după Al Doilea Război Mondial”, s-a exprimat economistul şef al Asociaţiei Internaţionale pentru Transporturi Aeriene (IATA), Brian Pearce.