Premieră în România! Spitalele trec în secolul XXI. Este cea mai modernă tehnologie

sursa: ebihoreanul.ro

La spitalul Municipal din Oradea există două aparte tactile de ultimă generație, care îi ajută la pacienți cu programările și oferă multe alte informații.

La Oradea, la Spitalul Municipal, a fost inaugurat un sistem electronic, tactil, care îi va ajuta pe pacienți și va reduce din birocrație. Este vorba despre două mari ecran, cu ajutorul cărora oamenii își vor putea face programări la doctori.

Un sistem ultraperformant va veni în ajutorul pacienților care ajung la Spitalul Municipal din Oradea

Pacienții pot să afle cum să-și descarce rezultatele analizelor de laborator sau a altor investigații medicale. Orice pacient care ajunge la Spitalul Municipal din Oradea se poate folosi de „tabletele” de mari dimensiuni. Ecranul denumit "totem digital" funcționează ca un punct de informații, dar și ca mijloc de comunicare cu cei aflați la conducerea unității medicale.

Pacientul poate să-și descarce rezultatele analizelor și ale investigațiilor la care a fost supus pe durata spitalizării, precum și biletul de externare, conform Antena 3.

Costul celor două totemuri digitale se ridică la 10.000 de lei și a fost acoperit din sponsorizări

Aparatul totem digital este și modalitatea prin care oamenii pot face reclamații sau pot trimite sugestii care se transmit în timp real. Pentru că volumul de muncă de la recepția spitalului a scăzut semnificativ, în loc de trei registratoare pe tură, acum întâlnim doar una.

Pe lângă datele de natură medicală, totemurile digitale oferă și informații cu privire la mijloacele de transport public din Oradea. Costul celor două totemuri digitale se ridică la 10.000 de lei și a fost acoperit din sponsorizări, a mai precizat sursa citată.

„Pacienții primesc două coduri cu care pot intra pe portal pentru a-și lua aceste informații”

Astfel, cât de curând, cu ajutorul acestor dispozitive, pacienții Spitalului Municipal din Oradea își vor putea urmări evoluția stării de sănătate, pentru că vor avea acces la investigațiile la care au fost supuși aici de-a lungul anilor.

„La internare, pacienții primesc două coduri cu care pot intra pe portal pentru a-și lua aceste informații, la care doar spitalul și ei au acces”, a spus managerul Laurențiu Chiană, pentru ebihoreanul.ro.