Evenimentul Zilei > Politica > Premieră în istoria alegerilor din România. Au serbat victoria în cimitir
Premieră în istoria alegerilor din România. Au serbat victoria în cimitir

Premieră în istoria alegerilor din România. Au serbat victoria în cimitir

În istoria alegerilor din România s-a mai bifat un caz unic. Un mort a fost ales de majoritatea celor vii în funcția de primar

Mare sărbătoare în Deveselu, comuna din județul Olt în care este amplasat scutul antirachetă al NATO. Sărbătoarea nu a avut loc, însă, la vreo terasă sau restaurant ci în …cimitir.

Acolo, aleșii vii l-au serbat pe un mort, primarul decedat în urmă în urmă cu 11 zile din Cauza COVID-19 care a fost ales pentru un nou mandat în urma alegerilor de duminică.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a încetat din viaţă în 17 septembrie, la Spitalul Colentina, unde era internat în urma unor complicaţii după infectarea cu virusul Sars-Cov2. El avea 57 de ani.

Din cei 1.600 de alegători care s-au prezentat la urne, 1.020 l-au votat pe Aliman.


Șoc în politică. S-a întâmplat chiar în seara alegerilor. Asta îi mai lipsea PSD!

Alegerile au trecut, șocul politic abia acum vine: Ludovic Orban schimbă Guvernul


Astfel, PSD câştigă majoritatea în Consiliul Local, iar viceprimarul care va îndeplini atribuţiile de primar, până la organizarea alegerilor parţiale, va fi social-democrat, relateaza gazetanoua.ro.

Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, atunci când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie a candidat pentru al treilea mandat.

Starea de sănătate a edilului din Deveselu a început să se înrăutățească miercuri, 9 septembrie, fiind transferat pe Secția ATI a Spitalului Caracal, iar ziua următoare avea să fie transferat, la solicitarea familiei, la Spitalul Clinic Colentina din București.

Din păcate, după o săptămână, inima sa a încetat să mai bată, primarul Ion Aliman fiind cea de-a 49-a persoană din județul Olt care a murit din cauza Coronavirusului. Potrivit unor surse medicale de la unitatea medicală suport COVID-19 din Olt, în urmă cu câțiva ani acesta a avut unele probleme de sănătate și a făcut un transplant de rinichi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: