Mare sărbătoare în Deveselu, comuna din județul Olt în care este amplasat scutul antirachetă al NATO. Sărbătoarea nu a avut loc, însă, la vreo terasă sau restaurant ci în …cimitir.

Acolo, aleșii vii l-au serbat pe un mort, primarul decedat în urmă în urmă cu 11 zile din Cauza COVID-19 care a fost ales pentru un nou mandat în urma alegerilor de duminică.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a încetat din viaţă în 17 septembrie, la Spitalul Colentina, unde era internat în urma unor complicaţii după infectarea cu virusul Sars-Cov2. El avea 57 de ani.

Din cei 1.600 de alegători care s-au prezentat la urne, 1.020 l-au votat pe Aliman.


Șoc în politică. S-a întâmplat chiar în seara alegerilor. Asta îi mai lipsea PSD!

Alegerile au trecut, șocul politic abia acum vine: Ludovic Orban schimbă Guvernul


Astfel, PSD câştigă majoritatea în Consiliul Local, iar viceprimarul care va îndeplini atribuţiile de primar, până la organizarea alegerilor parţiale, va fi social-democrat, relateaza gazetanoua.ro.

Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, atunci când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie a candidat pentru al treilea mandat.

Starea de sănătate a edilului din Deveselu a început să se înrăutățească miercuri, 9 septembrie, fiind transferat pe Secția ATI a Spitalului Caracal, iar ziua următoare avea să fie transferat, la solicitarea familiei, la Spitalul Clinic Colentina din București.

Din păcate, după o săptămână, inima sa a încetat să mai bată, primarul Ion Aliman fiind cea de-a 49-a persoană din județul Olt care a murit din cauza Coronavirusului. Potrivit unor surse medicale de la unitatea medicală suport COVID-19 din Olt, în urmă cu câțiva ani acesta a avut unele probleme de sănătate și a făcut un transplant de rinichi.