Premieră în Capitală, de ziua internaţională a jazzului

Premieră în Capitală, de ziua internaţională a jazzului

PE30 aprilie 2014, revista Jazz Compas în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti lansează mini festivalul Jazz Compas Live in Museum.

Concertele se vor desfăşura la Curtea Veche (centrul istoric) şi Palatul Şuţu (zona Universitate) şi, simultan în alte cluburi din Bucureşti. Jazz Compas Live in Museum îşi propune a fi un festival urban, într-un mediu cultural inedit: cel al spaţiului de muzeu.

Evenimentul va găzdui o serie de concerte cu jazzmani veniţi din diferite colţuri ale ţării cât şi din străinătate. Pe 30 aprilie, Jazz Compas Live va plasa Bucureştiul pe harta acestei sărbători festivaliere internaţionale, alături de alte 140 de ţări participante.

18 00  Cătălin Milea Hammond Trip - Awakening Curtea Veche (str. Franceză nr. 21)

Ne puteți urmări și pe Google News

Inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum “European Big Band Academy” (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (E.C.O.), saxofonistul Cătălin Milea este probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale. Colaborarea cu organistul Adi Stoenescu şi bateristul Tavi Scurtu dă naştere unui nou grup ce urmează o direcţie proprie în încercarea de a descoperi alte sonorități în combinaţia cu orga Hammond – instrument pus în valoare de muzicieni ca Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings. Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv şi versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevărat “must-see-to-believe”, unul din cei mai solicitați bateriști de la noi, şi saxofonistul Cătălin Milea – vă iau cu ei într-o călătorie în care aduc un mix de jazz, groove şi funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, şi străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă. Mai mult info pe www.jazzcompas.com sau www.catalinmilea.com

20 30 Sebastian Spanache Trio – „A Pasha’s Abstinence” Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

După nici un an de la primul album, grupul timişorean Sebastian Spanache Trio lansează în mediul online, cel de-al doilea album oficial intitulat "A Pasha’s Abstinence", care poate fi găsit pe siteul grupului www.sebastianspanachetrio.com.  Concepţia muzicală a acestui disc include introducerea a elementelor muzicii traditionale turceşti, o cultură care a influențat deopotrivă muzica tradițională şi cultura românească în general. S. S. Trio a luat naştere în a doua jumătate a anului 2011 şi este format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitară bas) şi Radu Pieloiu (tobe, percuție).  Anul 2013 a fost un an plin de activitate pentru cei 3 muzicieni, de la lansarea primului disc oficial până la primul turneu european, concerte în cadrul primei ediții a JazzTM, Arcub Open Air şi câștigarea Marelui Premiu în cadrul festivalului concurs Johnny Răducanu 2013. Pe 30 aprilie, va fi lansat în premieră în Bucureşti, cel de-al doilea disc, "A Pasha’s Abstinence".

21 30 Bucharest Jazz Orchestra – „Poveşti din Bucureşti” Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

Lansată oficial pe 27 februarie 2012 în cadrul emisiunii “Jazz pe româneşte” prezentată de Florian Lungu, Bucharest Jazz Orchestra este cel mai nou ansamblu instrumental românesc. Apărut din dorinţa artiştilor de a oferi publicului o muzică nouă, interpretată la cel mai înalt nivel, grupul prezintă  aranjamente muzicale contemporane originale semnate atât de membrii orchestrei cât şi de compozitori şi aranjori de jazz europeni şi americani. Iniţiată şi condusă de Sebastian Burneci, prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio Bucureşti, orchestra îi are în componenţa sa pe cei mai de seamă muzicieni ai acestui gen, trompetiştii Silviu Albei, Silviu Groaza, tromboniştii Radu Florian, Adrian Cojocaru şi Cristi Lăbuş, secţia ritmică avându-i pe Laurenţiu Zmău la baterie, Ionuţ Bîca la pian şi pe Michael Acker la contrabas. Atât alcătuirea orchestrei cât şi repertoriul abordat, fac din Bucharest Jazz Orchestra o prezenţă inedită pe scena românească şi internaţională de jazz.

CONCURS

Participanţii la Jazz Compas LIVE in Museum vor putea participa la concursul cu premii organizat în seara evenimentului. Mai mult info pe: http://www.jazzcompas.com

BILETE

Biletele se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro