Evenimentul Zilei > Actualitate > GUVERN ROMÂNO-BULGAR, la Craiova. PREMIERĂ: frecvență radio UNICĂ pentru SITUAȚIILE DE URGENȚĂ
GUVERN ROMÂNO-BULGAR, la Craiova. PREMIERĂ: frecvență radio UNICĂ pentru SITUAȚIILE DE URGENȚĂ

GUVERN ROMÂNO-BULGAR, la Craiova. PREMIERĂ: frecvență radio UNICĂ pentru SITUAȚIILE DE URGENȚĂ

Pentru prima dată în istoria relațiilor dintre cele două state, România și Bulgaria au stabilit, într-o ședință comună a guvernelor celor două state, ca să aibă o frecvență radio comună pentru intervenții în caz de urgență și pentru combaterea infracțiunilor la granița dintre cele două țări. Evenimentul este cu atât mai important cu cât, până acum, polițiștii de frontieră, pompierii sau structurile pentru intervenții în caz de urgență medicală sau de calamități, erau nevoite să raporteze și, apoi, să intervină.

Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, a parafat, astăzi, din partea Guvernului României, la Craiova, în cadrul unei întrevederi bilaterale cu Rumiana Bacharova, viceprim-ministru pentru politica de coaliţie, ministrul afacerilor interne al Republicii Bulgaria, un document care permite intervenția imediată a autorităților din cele două țări la o situație de urgență. „Fie că este vorba despre o intervenție pe Dunăre, o navă aflată în pericol, fie că este vorba despre un accident la care trebuie să intervenim, un incendiu, de exemplu, dar și infracțiuni legate de trecerea frauduloasă a frontierei, unitățile MAI române sau bulgare primesc, simultan, informația, și intervine cel care e mai aproape”, a explicat, pentru EVZ, un oficial MAI  .

La finalul ședinței de Guvern comune, cei doi demnitari au semnat Protocolul între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Republica Bulgaria privind cooperarea în domeniul radio comunicaţiilor, document tehnic ce va reglementa regulile, procedura şi metodele de realizare a comunicaţiilor radio între Părţi pentru realizarea cooperării bilaterale poliţieneşti şi în situaţii de urgenţă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: