Teatrul Național din Timișoara pregătește pentru marți, 9 mai, de la ora 19 întâlnirea cu un important om de teatru, în spectacolul pe textul Frați de Dave Williams. Regia artistică este semnată de Florin Piersic jr., care își asumă și unul din roluri. Premiera va fi urmată de o a doua reprezentație miercuri, 10 mai, de la aceeași oră. Spectacolul are loc la Sala 2, ”o sală de teatru concepută pentru montări contemporane, care conectează spectatorul și actorul într-un mod generator de dinamică, fără precedent”, după cum transmit reprezentanții Naționalului timișorean.

”În Frați, o comedie „neagră”,  dramaturgul american Dave Williams pune problema raporturilor reale dintre oameni și a legăturilor dintre ei, nu întotdeauna previzibile sau lipsite de complicații. Este și cazul lui Frank, Peter și Wally: au vârste diferite, ocupații diferite, temperamente diferite, deși sunt frați. După zece ani, testamentul tatălui lor va fi dezvăluit, prilej de multiple interpretări. Timp de zece ani au fost obligați să-și petreacă împreună un week-end pe an. Cu ocazia ultimei lor întâlniri, fiecare dintre cei trei descoperă câte ceva – despre sine, dar și despre frații săi”, arată Codruța Popov, consultant artistic al Teatrului Național din Timișoara.  

Ditribuția spectacolului îi aduce alături de Florin Piersic jr. și pe Dan Aștilean – cunoscut actor de teatru și film, dar și pe tinerii actori ai trupei timișorene Matei Chioariu și Călin Stanciu jr., cărora li se alătură Marko Adžić. Scenografia este semnată de Tudor Prodan – un extrem de intersant scenograf din noul val.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național: Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: marți – duminică, orele 11 – 19. Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com. (Fotografii: Adrian Pîclișan)