La cinci zile înainte de startul campionatului, Borisov a dat un avertisment proprietarilor celor trei echipe mari și șefului federației naționale de fotbal că nu vor mai fi tolerate meciurile aranjate și arbitrii la comandă.
Reuniunea, la care a participat procurorul-șef Sotir Țațarov și ministrul de Interne Mladen Marinov, s-a încheiat cu promisiuni pentru un început nou în fotbalul bulgăresc aflat de ani de zile în criză.

Capii celor mai mari echipe bulgare, după cum le-a numit însăși Borisov, au promis că vor renunța la loviturile sub centură în numele fair play-ului.

Ultimul campionat în divizia A s-a încheiat cu scandaluri de corupție. Victima a căzut însă numai echipa „Cerno more” Varna cu cinci jucători suspendați în urmă unui meci aranjat.

Intervenția lui Borisov a aplanat tradiționalul conflict pentru drepturile de televiziune ale campionatului. O companie apropiată proprietarului echipei „Ludogoreț”, Kiril Domuzciev, a obținut aceste drepturi după ce Comisia pentru protecția concurenței a anunțat că nu vede legături între prietenul premierului și compania respectivă.

Cel mai sincer la încheierea ședinței, ca întodeauna, a fost omul de afaceri Grișa Gancev, actual proprietar al echipei ȚSKA.

„Am ajuns la un acord să nu se mai cumpere meciuri și arbitrii și să nu se distrugă echipe sărace. Fair play-ul să fie maximal și să învingă cel mai bun.”

Președintele federației, portarul echipei naționale de aur din 1994, Borislav Mihailov, a spus: „Ne-am înțeles să nu mai fie presați arbitrii. Am făcut o linie de telefon deschisă pentru semnale despre corupție. Inițiativa aparține primului ministru. El se îngrijește pentru toata țară, deci – și pentru fotbalul nostru.”

Managerul echipei ȚSKA, Stoicio Stoilov, a declarat că principala problema este sprijinul acordat prin arbitrii și prin toate mijloacele posibile echipei „Ludogoreț” care transformă campionatul într-o cursă murdară și enervantă.

Experți în materie au spus pentru agenția Frognews că scopul adevărat al reuniunii a fost împăcarea capilor și dezamorsarea unui război de interese murdare. O astfel de reuniune la primul ministru este de neimaginat în țări precum Marea Britanie sau Spania. Acolo există instituții, în timp ce în Bulgaria problemele și ale surorilor medicale și ale crescătorilor de oi, și ale cluburilor de fotbal se rezolvă personal de primul ministru, potrivit moldova.europalibera.org