Avocații apropiați de Obama, îl acuză pe noul presedinte că a permis firmelor sale să accepte plăți din partea unor guverne străine, încălcând astfel Constituția, a anunțat ReuteDeepak Gupta, avocat la Curtea Supremă, care lucrează la acest caz. El a afirmat că în cadrul procesului se va arăta că clauza privind veniturile a Constituției Statelor Unite interzice plățile către firmele lui Trump. Reclamanții vor solicita o decizie a curții care să îi interzică președintelui să accepte astfel de plăți.

Cazul a fost prezentat de cotidianul New York Times ca parte a unui val de procese așteptate împotriva lui Trump din partea grupurilor de promovare a valorilor liberale. Potrivit lui Gupta, procesul va fi intentat la o instanță federală din districtul newyorkez Manhattan, iar printre reclamanți se numără Richard Painter, fost avocat pentru probleme etice în cadrul administrației președintelui George W. Bush (republican).

Reuters nu a reușit să obțină o reacție din partea unui purtător de cuvânt al lui Donald Trump. Fiul acestuia, Eric, vicepreședinte al Organizației Trump, a declarat duminică ziarului New York Times că firma a luat mai multe măsuri cerute de lege pentru a evita orice posibile riscuri juridice. Printre măsuri s-ar număra acordul de a dona Trezoreriei SUA orice profituri obținute de hotelurile lui Trump de pe urma clienților membri ai unor guverne străine, anunță Agerpres.

"Este pur și simplu o hărțuire pentru câștiguri politice", a susținut fiul președintelui.

 

Te-ar putea interesa și: