Evenimentul Zilei > Politica > Predoiu, ATAC la PNL: „E lipsit de curaj politic”
Predoiu, ATAC la PNL: „E lipsit de curaj politic”

Predoiu, ATAC la PNL: „E lipsit de curaj politic”

Deputatul liberal Cătălin Predoiu a făcut o trecere în revistă a evenimentelor petrecute în ultimele două săptămâni. El a vobit, într-o postare pe Facebook despre criza politică creată de PSD, despre nominalizarea social-democratului Mihai Tudose în funcția de premier, dar și despre lipsa de „curaj politic” a PNL în fața situație generate de liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Cu ce-am rămas, cu toții, după această criză provocată de PSD?! 
Am rămas cu certitudinea că PSD e inapt de guvernare și iresponsabil politic, cu imaginea unui PNL în continuare lipsit de curaj politic, cu o jumătate de an pierdut, la care se adaugă două luni de vacanță, cu un leu depreciat, cu un mediu de afaceri antreprenorial care în continuare nu are reprezentare politică, cu un președinte al CCR care pune pumnul în gură judecătoarei cu opinii separate, cu un public dezamăgit și, da, să nu uităm, cu dl. Tudose, în absența unei contra-oferte mature și viabile. 
Încotro, după vacanța parlamentară?!", a scris marți Cătălin Predoiu, pe pagina personală de Facebook. 

În urma unei consultări cu toate partidele, președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seară că îl va desemna pentru funcția de premier pe Mihai Tudose, propus de coaliția de guvernare PSD-ALDE. 

Șeful statului a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, informează Administrația Prezidențială.

PSD a demarat procedurile pentru instalarea noului cabinet pentru ca acesta să depună jurământul și să își înceapă activitatea în cel mai scurt timp.

Astăzi urmează definitivarea listei de miniștri, anunță Liviu Dragnea, urmând ca aceasta să fie aprobată în ședința CEX a PSD care va avea mâine în jurul prânzului, cu o zi mai târziu decât se estimase.

Până atunci, Mihai Tudose își va definitiva echipa, ajutat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Vezi AICI lista echipei guvernamentale a noului premier.