Prăjitura de vară cu lămâie este perfectă pentru zilele caniculare. Acest desert se face foarte ușor și-i potrivit atât pentru micul dejun, cât și pentru cină.
Prăjitura de vară cu lămâie. Pentru acest desert răcoros numai bun pentru aceste zile toride nu aveți nevoie decât de patru ingrediente. Mai trebuie spus că acest desert se prepară fără coacere. Iar dacă îl faceți înainte de a se consuma cu cel puţin o zi, va fi mult mai aromat și mai gustos.
Ingredientele necesare pentru delicioasa prăjitură cu lămâie
Pentru a pregăti prăjitura de vară cu lămâie pentru care să fiți apreciați, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 230 g cremă de brânză la temperatura camerei,
- 400 ml lapte condensat îndulcit integral,
- 120 ml suc de lămâie,
- 200 g biscuiți de graham,
- 50 g unt.
Mod de preparare:
- se pune crema de brânză într-un bol mai mare și se mixează foarte bine până devine totul pufos. Aveți grijă să luați toată brânza de pe bol pentru a mixa totul așa cum scrie la carte. Ulterior,
- adăugați laptele condensat și continuați să mixați până când amestecul este omogen. După o perioadă în care ați folosit mixerul la viteză mare,
- puneți la viteză mică și bateți în continuare câteva minute.
Prăjitura de vară cu lămâie se lasă la frigider pentru câteva ore
Biscuții se mărunțesc fin, eventual într-un robot de bucătărie, apoi se amestecă cu untul scos din frigider înainte de a fi întrebuințat. Apoi, omogenizați cât se poate de bine. Puneți compoziția într-o tavă rotundă și presați foarte bine cu degetele pentru ca blatul să fie cât mai uniform, apoi introduceți în frigider pentru o oră.
Scoateți de la rece și turnați deasupra umplutura. Neteziți foarte bine folosind o spatulă. Introduceți din nou la frigider și lăsați peste noapte pentru a se întări așa cum trebuie.
Iar pentru un gust mult mai intens, puteți folosi lămâi bio deoarece vă va fi de mare folos dacă veți adăuga în cremă și coaja rasă. Din acest motiv este recomandat să alegeți lămâi care nu sunt tartrate cu substanțe chimice, informează retetesivedete.ro.