Povești din Epoca Fanariotă - pe urmele lui Alexandru Rosetti

Povești din Epoca Fanariotă - pe urmele lui Alexandru Rosetti

Doina Ruști este invitată la Cursurile de Vară ale Universității din București pentru a vorbi despre cărțile sale și despre Epoca Fanariotă pe care a transpus-o în câteva dintre romanele ei, între care Manuscrisul fanariot și Mâța Vinerii

Cursurile de vară pentru străini se derulează în cadrul Facultății de Litere a Universității din București și se află la a 58-a ediție, făcând parte dintre proiectele Centrului de Studii Românești.

Coordonatorii evenimentului: Conf. univ. dr. Oana Chelaru-Murăruș, Lector univ. dr Gabriela Biriș.

De-a lungul a peste jumătate de secol, Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti şi-au câştigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din ţară şi străinătate, precum şi a unor distinşi academicieni, oameni de cultură, artişti. Manifestările anuale datează din anii ’60, când marele lingvist Alexandru Rosetti a inițiat acest demers la Sinaia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul va fi găzduit de Librăria Humanitas Cișmigiu și se va desfășura pe 2 august, la ora 17. Moderator: dr. Cosmin Ciotloș

DOINA RUŞTI, scriitoare de top a literaturii contemporane, unanim apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, multipremiată și tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, dintre care amintim: Fantoma din moară (2008), Manuscrisul fanariot (2015), Lizoanca (2009), Zogru (2006) și Mâța Vinerii (2017).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.

Pagină web: http://doinarusti.ro