Povestea victimelor și a norocoșilor supraviețuitori ai accidentului de la Soci

Povestea victimelor și a norocoșilor supraviețuitori ai accidentului de la Soci

Rudele și prietenii celor 92 de persoane afl ate la bordul avionului Tupolev TU-154, prăbușit în Marea Neagră, în drum spre Siria, și-au împărtășit pe internet amintirile legate de cei dragi, dispăruți de Crăciun

O femeie pe nume Iulia Galkina a postat pe rețeaua rusă de socializare VKontakte o fotografie cu un bărbat, ce s-a aflat la bordul avionului, și a scris: „Băiatul meu...dragostea mea...viața mea...ești cel mai bun de pe Pământ!!! 

Întotdeauna ți-am spus asta... odihnește-te în pace!!”. În fotografie era logodnicul ei, Aleksandr Shtuko (30 de ani), membru al Ansamblului Alexandrov - unul dintre cei 64 de membri ai corului binecunoscut în întreaga lume, care erau în avion la momentul tragediei.

Lacrimi și durere

Corul Armatei Roșii călătorea spre Siria, unde urma să susțină un concert festiv cu ocazia Crăciunului.

Mama lui Alexander, Nina Fedorovna Shtuko, a mărturisit că ea nu a dorit ca fiul ei să plece în Siria. „A fost singura călătorie pe care l-am rugat să nu o facă. L-am implorat timp de o săptămână să nu zboare de data asta”, a spus femeia, devastată, pentru RT.

FOTO: Vadim Ananiev a rămas acasă, pentru a-și ajuta soția cu copilul nou-născut

Ea a povestit că a vorbit la telefon cu fiul ei, cu câteva ore înainte de tragedie. „M-a sunat din avion și a spus că vor ateriza dimineață. Mi-a promis că-mi va trimite un SMS când ajunge. Am așteptat până la ora 5, nu am primit niciun semn, așa că l-am sunat, dar telefonul nu avea semnal. Nu am știut nimic până când nu m-a sunat fiica mea, să-mi spună că avionul în care era Sasha s-a prăbușit”, a mai spus femeia, îndurerată.

„Cei mai pașnici oameni au murit - muzicieni, cântăreți - care nu aveau nicio legătură cu războiul, doar interpretau cântece patriotice, cu vocile lor frumoase”, a mai spus femeia.

Muzicieni, balerine, ziariști

Soția lui Dmitri Litviakov (30 de ani) a publicat ultimul mesaj pe care l-a primit de la soțul ei. „Du-te la culcare, iubito! Nu știu cât de lung va fi zborul acesta”, le-a scris el soției Valentina și fiului lor, Matei.

La bordul avionului se aflau și femei - trupa de balet cu tinere dansatoare, frumoase și talentate.

FOTO; Ralia Gilmanova și Mihail Vasin erau logodiți și-și planificau nunta, dar au pierit în accident

Una dintre ele, Ralia Gilmanova (19 ani), și-a cunoscut marea iubire în cor - Mihail Vasin, iar cei doi tineri se pregăteau de nuntă. Au murit împreună în incidentul aviatic.

Alături de 64 de membri ai ansamblului, s-au aflat nouă ziariști, o doctoriță, Elizaveta Glinka, și 8 membri ai echipajului.

Vadim Ananiev, unul dintre soliștii principali ai corului, a scăpat cu viață pentru că a decis să rămână acasă, , să-și ajute soția, care născuse de puțin timp. Tot norocos se poate considera și Roman Valutov (29 de ani), care s-a întoars acasă de la aeroport, după ce a observat că pașaportul îi expirase în iulie.

Corul Alexandrov, celebru în lume

Corul Armatei Roșii, al cărui director și 60 de membri se aflau la bordul avionului prăbușit, reprezintă un simbol al Rusiei aplaudat pretutindeni, chiar și în zonele de conflict. Fondat în 1928, Ansamblul Alexandrov, cunoscut în timpul turneelor sale de succes sub numele de Corul Armatei Roșii, este format, în prezent, din aproximativ 300 de cântăreți, muzicieni și dansatori. Repertoriul său include peste 2.000 de melodii, de la cântece folclorice sau patriotice, la muzica sacră, hituri internaționale, pe care le interpretează cu voci puternice, însoțite de coregrafii acrobatice. Orchestra a concertat în România, în 8 octombrie 2016, la Constanța, și în 9 octombrie anul acesta, la Sala Palatului din București.

Operațiune majoră de căutare a pasagerilor, în Marea Neagră

Scafandrii militari ruşi au găsit, ieri, mai multe bucăţi din avionul Tupolev TU-154, prăbuşit duminică dimineaţa în Marea Neagră, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci. Potrivit RIA, citată de Agerpres, patru bucăți au fost localizate la 1,7 km de coastă și la o adâncime de 27 de metri.

Căutările continuă

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, până în prezent au fost recuperate 11 cadavre, el precizând că acestea nu aveau veste de salvare.

Autoritățile ruse au exclus posibilitatea unui atac terorist, astfel că ipotezele rămase sunt o defecţiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

Pentru operaţiunile de căutare au fost mobilizate efective de circa 3.500 de persoane, dintre care aproximativ 100 sunt scafandri, 45 de ambarcaţiuni, 5 elicoptere şi mai multe drone.

Escală la Soci

Avionul implicat în accident aparţinea Ministerului rus al Apărării şi a fost fabricat în anul 1983.

Avionul plecase din Moscova, a făcut o escală pentru realimentare la Soci, și a dispărut de pe radar la 4.27 dimineaţa (ora României), la două minute după decolare. Urma să ajungă la baza aeriană rusă Hmeimim din Siria.

Ne puteți urmări și pe Google News