Povestea românului care va alerga 150 de kilometri într-o zi pentru a salva pădurea
- Sorin Breazu
- 4 octombrie 2012, 16:27
Florin Stanciu va alerga aproape patru probe de maraton fără să se oprească într-o singură zi. În acest fel el vrea să ajute Pădurea Copiilor şi Drepturile Naturii. Alergarea va începe în seara zilei de 6 octombrie 2012, pe distanţa Piteşti - Bucureşti şi apoi, după o scurtă pauză, Florin va participa la Maratonului Internaţional Bucureşti 2012.
Prin efortul său Florin îşi doreşte să atragă atenţia oamenilor asupra celor două cauze caritabile, dar şi să colecteze fonduri pentru acestea.
Florin Stanciu este un om obişnuit de 39 de ani. Este mecanic auto şi trăieşte în Priboieni, o comună mică de lângă Piteşti, unde îşi petrece zilele având grijă de gospodărie şi de tatăl său.
Acum trei ani a început să alerge pe dealurile din spatele curţii şi a constatat că i-a placut. A început cu puţin: un kilometru, apoi doi şi trei. După fiecare alergare se simţea din ce în ce mai bine şi mai puternic. Alergând pe coastele dealurilor, a început să observe frumuseţea naturii. Practicarea sportului a adus şi o schimbare a viziunii sale asupra vieţii: a realizat importanţa sportului şi a alimentaţiei corecte şi naturale asupra sănătăţii.
În mai puţin de un an, a ajuns să participe la Maratonul Internaţional al Bucureştiului unde a alergat toţi cei 42 de kilometrii în 3 ore şi jumătate. La doua saptămâni după maraton a făcut prima cursă de ultramaraton: 100 de km între Bucureşti şi Piteşti, de-a lugul drumului DN7 - singur, fără echipă de suport, doar cu un rucsac în spate, o umbrelă şi muzică în căşti.
PĂDUREA COPIILOR este o campanie ce îşi propune să planteze câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România pe terenurile degradate din sudul ţării. Pădurea aceasta a început deja să crească în comuna Poroschia, jud. Teleorman din acest an, însă sunt mii de puieţi ce ar trebui plantaţi şi îngrijiţi an de an, pentru ca nou-născuţii din fiecare an să se poată bucura de o pădure a lor atunci când vor fi adulţi.
CAMPANIA PRIVIND DREPTURILE NATURII îşi propune să creeze o mişcare populară care să aducă recunoaştere şi acceptare globală a Drepturilor Naturii. Un pas esenţial pentru a se produce acest lucru este reprezentat de introducerea unui sistem de jurisprudenţă prin care Natura să fie tratată ca o entitate fundamentală, ce se bucură de drepturi, şi nu ca o proprietate ce este exploatată după bunul plac.