Evenimentul Zilei > EVZ Special > Povestea fotbalistului care ura antrenamentele și a cerut să-i fie amputate picioarele
Povestea fotbalistului care ura antrenamentele și a cerut să-i fie amputate picioarele

Povestea fotbalistului care ura antrenamentele și a cerut să-i fie amputate picioarele

Gabriel Omar Batistuta a rămas cu mari traume fizice după ce s-a retras din activitate și-a avut nevoie de mulți ani pentru a se recupera.

Într-o țară care a vibrat afectiv cu Diego Armando Maradona, Mario Kempes sau Lionel Messi, Gabriel Omar Batistuta (51 de ani) a reușit să-și facă loc în inimile argentinienilor și să intre în istoria fotbalului din „Țara Tangoului”. Unul dintre cei mai percutanți atacanți ai anilor ‘90 a fost cel botezat „Bati-gol” de suporterii echipei Fiorentina.

Paradoxal, deși a fost foarte bine cotat, Batistuta nu a jucat până spre finalul carierei la un mare club european. S-a născut la data de 1 februarie 1969 la Avellaneda (Santa Fe) și a fost botezat și cu prenumele tatălui. Înainte de-a simți chemarea fotbalului, Batistuta a impresionat, la 5-6 ani, datorită acrobațiilor pe care le executa. Reușea să-și țină echilibrul, în picioare, pe un cal, fapt care îl transformase într-un copil respectat de ceilalți puști.

Până la vârsta de 9 ani, Gabriel nu era atras de „Sportul Rege”. Însă, în 1978, Argentina găzduiește Campionatul Mondial și cucerește primul titlu din istorie. Și să fi vrut, nu aveai unde să te ascunzi de emoția generală stârnită de gruparea antrenată de Cesar Luis Menotti, în care străluceau Mario Kempes, Daniel Passarella, Osvaldo Ardiles sau Daniel Bertoni. Așa că puștiul a început să bată mingea, alături de vecini și „s-a înrolat” la un club local.

Fâșneț, cu viteză de reacție și bun control al balonului, a fost remarcat și a ajuns în 1988 la Newelle’s Old Boys. Stă un sezon și, deși nu impresionează (16 meciuri / 4 goluri), se transferă la marea River Plate. Nu se acomodează nici aici, marchează 3 goluri într-o stagiune în care apare de 19 ori și este cumpărat de cealaltă mare forță a Argentinei: Boca Juniors. Avea deja 21 de ani și încă existau multe semne de întrebare în privința sa. După un sezon cu cifrele (30 / 13), Batistuta este cumpărat de Fiorentina și ajunge în cel mai puternic campionat al lumii, la acea vreme.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: