Povestea celui mai prost CAP comunist care a devenit o profitabilă fermă capitalistă. Cum a fost posibil

Povestea celui mai prost CAP comunist care a devenit o profitabilă fermă capitalistă. Cum a fost posibil

În 1987 Dimitrie Muscă a fost numit președintele celui mai slab CAP din vestul țării, la Curtici. Era șef peste animale moarte și peste oamenii care nu aveau ce mânca. Acum, după 30 de ani el a transformat terenurile agricole în adevărate mine de aur.

ProTV publică povestea unui CAP din vestul țării care din rățușca cea urâtă de pe vremea comunismului a devenit lebăda cea frumoasă în capitalism.

Dupa Revolutie, oamenii locului nu si-au luat pamanturile si nu au distrus cladirilee contruite in comunism, asa cum s-a intamplat in aproape toata tara.

I le-au încredințat tot lui Musca pe mana iar ei au ramas actionari. Acum sunt la un loc 7500 de hectare cu 3500 de actionari. CAP Curtici s-a transformat in CAI-Combinat AgroIndustrial, dupa modelul unui combinat pe care Musca l-a vazut in fosta Iugoslavie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru fiecare hectar de pământ cultivat oamenii primesc 1.500 de kilograme de cereale sau contravaloarea lor în bani. cam 300 de euro pe hectar.

Mulți vor însă grâul pentru a coace pâine la brutăria din zonă. Producția zilnică este de 1.500 de pâini pe zi.

Acum CAI-Combinat AgroIndustria a ajuns la o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro pe an, cu un profit de 4-5 milioane de euro. Profitul se reinvesteste in modernizare si dezvoltare.