Povestea celui mai controversat cavou de la Bellu. Cum a fost construit mormântul Iuliei Hașdeu cu ședințe de spiritism

Povestea celui mai controversat cavou de la Bellu. Cum a fost construit mormântul Iuliei Hașdeu cu ședințe de spiritism

Iulia Hașdeu este singura care are un cavou special în cimitirul Bellu. Dacă unii au plătit sute de mii de euro, pentru termopane și lifturi interioare, tatăl ei a încercat mult mai mult de atât. Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost devastat de moartea copilei. Aceasta a murit la numai 18 ani, și a lăsat un tată mai mult decât îndurerat.

"Trecuseră şase luni dupa moartea fiicei mele. Era în martie: iarna plecase, primăvara nu sosise încă. Într-o seara umedă şi posomorâtă şedeam singur în odaie, lângă masa mea de lucru. De-nainte-mi, ca totdeauna, era o testea de hârtie şi mai multe creioane. Cum? Nu ştiu, nu ştiu, nu ştiu, dar fără ca s-o ştiu, mâna mea lua un creion şi-i rezema vârful de luciul hârtiei.

Mesaj primit pentru construirea acelui cavou

Începui a simţi la tâmpla stângă bătăi scurte şi îndesate, întocmai ca şi când ar fi fost băgat într-însa un aparat telegrafic. Deodată mână mea se puse într-o mişcare fără astâmpăr. Vreo cinci secunde cel mult. Când braţul se opri şi creionul căzu dintre degete, mă simţii deşteptat dintr-un somn, deşi eram sigur că nu adormisem.

Aruncai privirea pe hârtie şi cetii acolo foarte limpede: «Je suis heureuse; je t'aime; nous nous reverrons; cela doit te suffire. Julie Hasdeu»" - (Sunt fericită; te iubesc; ne vom revedea; Asta ar trebui să-ţi fie îndeajuns). Era scris şi iscălit cu slova fiicei mele”, a consemnat BPH în cartea sa ”Sic Cogito”. Din acel moment nu a mai avut liniște. A încercat sub orice formă, inclusiv ședințe de spiritism pentru a putea intra în contact cu fiica lui.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cavoul Iuliei Hașdeu, închis cu lanțuri

Sursa foto: danaparaschiv.com

Templu de Spiritism la Câmpina

În acest fel, în urma acestor ședințe a decis să îi construiască și cavoul într-un mod cu totul inedit. Astfel acesta este proiectat astfel încât pașii celor care se apropie de criptă să se audă până dincolo de coșciug.

Ceasul de pe mormânt afișează ora la care a murit copilul geniu. Iar Iulia i-ar fi transmis tatălui său care se grăbea să moară pentru a fi din nou împreună cu ea, ”Mai Sedi Putin”. De altfel, BP Hașdeu a ridicat și la Câmpina, un templu de Spiritism în memoria fiicei sale.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro