Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea câinelui-soldat din războiul din Ucraina: „A preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat”
Povestea câinelui-soldat din războiul din Ucraina: „A preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat”

Povestea câinelui-soldat din războiul din Ucraina: „A preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat”

Un câine-soldat al trupelor ucrainene, care se afla pe front, a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier de ruși. El a reușit să se întoarcă înapoi acasă.

Un câine-soldat al trupelor ucrainene, special antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere, a devenit eroul războiului din Ucraina. Vasile, un cane corso, a fost prins într-o capcană de sârmă ghimpată în apropierea tranșeelor rusești și a preferata să se mutileze singur pentru a se întoarce la stăpânii lui.

Vasile este un exemplar de cane corso, „câine de război” într-un pluton de recunoaștere al pușcașilor marini ucraineni, antrenat pentru misiuni de salvare și recunoaștere. În octombrie 2022, el a fost prins într-o capcană de sârmă ghimpată, dar a găsit o soluție pentru a scăpa de ruși.

Câinele erou care a scăpat de ruși

Soldații ucraineni aveau în plan să-l salveze noaptea, atunci când soldații ruși nu erau atenți, dar nu a mai fost nevoie. Câinele și-a ros singur laba piciorului pentru a scăpa de armata lui Putin. „Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, a mai scris Euromaidan Press, preluând relatarea unei foste jurnaliste, Olena Bilozerska, devenită soldat în armata Ucrainei.

„Nu exista nicio posibilitate să fie salvat fără ca (soldații) să fie împușcați. A doua zi, (Vasile) s-a întors la trupele ucrainene, după ce și-a ros propria laba ca să se elibereze”, a relatat contul de Twitter War Dogs of Ukraine.

După ce s-a întors la ucraineni, câinele a fost operat și i s-a montat o proteză, iar acum poate să se deplaseze din nou pe patru picioare. Vasile a devenit un adevărat erou pe Internet și în Ucraina după ce a reușit să scape de ruși. Chiar dacă și-a pierdut laba piciorului, el s-a putut întoare la stăpânii lui. Internauții au fost impresionați de inteligența câinelui, dar și de fotografiile cu el, potrivit Euromaidan Press.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: