Bărbatul care trăieşte cu două inimi, una proprie, una donată. I s-au oprit amândouă, dar încă trăieşte

Bărbatul care trăieşte cu două inimi, una proprie, una donată. I s-au oprit amândouă, dar încă trăieşte

Un pensionar în vârstă de 71 de ani a fost adus la spital cu dureri în piept după ce ambele inimi au început să bată neregulat. Totul s-a întâmplat în oraşul italian Verona.

Pacientul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost supus unui  transplant heterotopic de inimă, în urmă cu câţiva ani. Asta înseamnă că în timpul intervenţiei în loc să i se scoată inima şi să fie înlocuită cu alta nouă, inima transplantată a făcută "pereche" cu cea veche, potrivit unui raport despre intervenţie apărut în Annals of Emergency Medicine. Medic italian: "Nu am mai văzut ceva similar până acum" În timp, una dintre inimi a devenit mai puternică decât cealaltă şi a început să bată într-un ritm diferit. Medicii au încercat să sincronizeze cele două inimi ajutându-se de medicamente, însă ambele organe s-au oprit iar bărbatul a încetat să mai respire, potrivit portalului Msnbc.com. Bărbatul de 71 de ani a fost readus la viaţă cu un defibrilator cardiac la câteva secunde după aceea iar medicii i-au înlocuit peacemaker-ul (stimulator cardiac). Bărbatul se simte bine după intervenţia la care a fost supus în 2010 şi are în continuare două inimi. Medicul Giacomo Mugnai, care a ajutat la tratarea pacientul a spus pentru site-ul de ştiri Msnbc.com: "Nu am mai văzut ceva similar până acum". Ce este transplantul heterotopic

  • Transplantul de inimă heterotopic este o procedură extrem de rară. De regulă, cei supuşi unei astfel de intervenţii supravieţuiesc 15 ani.
  • Ca şi transplantul obişnuit, se face celor care au boli coronariene severe sau care sunt pe punctul ca inima să le cedeze. În procedura heterotopică inima pacientul nu este înlăturată, iar noul organ este poziţionat astfel încât ambele inimi sunt unite şi formează una dublă.
  • O astfel de procedură poate oferi şansa inimii bolnavului să se repare singură, iar dacă cea transplantată cedează poate fi înlăturată. Intervenţia se face atunci când inima donată nu este suficient de puternică pentru a funcţiona singură.

Ne puteți urmări și pe Google News