Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Pot fi integrați cu succes imigranții? România are de învățat din erorile Occidentului!
Pot fi integrați cu succes imigranții? România are de învățat din erorile Occidentului!

Pot fi integrați cu succes imigranții? România are de învățat din erorile Occidentului!

De voie, de nevoie, România își va deschide în curând granițele atât pentru refugiați, cât și pentru imigranți. Există, deja, toate premisele pentru asta: presiunea birocraților de la Bruxelles pentru un sistem de repartizare automată a noilor veniți e din ce în ce mai mare, politicienii români sunt dispuși la orice compromis pentru a-și păstra scaunele, presa progresistă vine cu argumente peste argumente că imigrația e inevitabilă și „de dorit”, iar populația e prea pasivă ca să dea vreo ripostă.

Va trebui, așadar, să învățăm cu toții să trăim într-o societate din ce în ce mai multiculturală și, mai ales, să învățăm din greșelile Occidentului. E posibilă integrarea cu succes a imigranților? Din păcate, răspunsurile nu sunt foarte încurajatoare. Chiar dacă găzduiește un număr relativ mic de imigranți în comparație cu alte țări, Norvegia a simțit și ea șocul schimbărilor demografice din ultimii ani. Un studiu publicat recent de Statistic Norway arată că tinerii care provin din familii de imigranți comit mai multe infracțiuni decât părinții lor. Conform informațiilor prezentate de ziarul Afterposten, tinerii somalezi născuți în Norvegia au o probabilitate de 4.6 ori mai mare decât părinții lor să fi fost implicați în infracțiuni cu violență.

Aceeași grupă de vârstă (15-35 de ani) a fost studiată și în rândul altor imigranți, iar rezultatele nu sunt mult mai bune. În rândul irakienilor, probabilitatea e de 4 ori mai mare, în rândul marocanilor de 3,2, în vreme ce pentru turci și pakistanezi e de 2,8, respectiv 2,4. Problema nu e specifică Norvegiei. În Suedia vecină, situația e mult mai gravă, atacurile cu grenade și incendierile de mașini au căpătat proporții dramatice. În Belgia, o tânără jurnalistă cu origini marocane a identificat existența unui curent extrem de puternic în faimoasa enclavă musulmană Molenbeek din Bruxelles.

Potrivit investigației pe care a făcut-o în zonă, un predicator extremist, Bassam Ayachi, a găsit formula de a transforma micile infracțiuni comise de tinerii musulmani într-o armă a jihadului. Teoria lui, pe care jurnalista Hind Fraihi o numește „gangster Islam”, este foarte simplă „dacă furi o geantă nu e păcat, atâta vreme cât oferi jihadului banii rezultați din hoție.” Cu alte cuvinte, li s-a promis tinerilor că jihadul le spală toate păcatele, iar metoda a funcționat perfect. „Dacă te uiți la cazierul teroriștilor care au comis atentatele de la Paris și Bruxelles, observi că aproape toți aveau un trecut infracțional”.

Dincolo de fanatismul islamist și creșterea alarmantă a criminalității organizate, s-a înregistrat, însă, și o explozie a numărului de violuri și atacuri asupra femeilor și copiilor. Și nu e vorba numai de faimosul val de agresiuni sexuale comise la Koln în noaptea de Revelion, pe care presa internațională l-a tratat pe larg, ci despre atacuri care au loc zi de zi în toată Europa- de la violurile asupra fetițelor din Finlanda, la atacurile imigranților „minori” din Spania asupra femeilor și până la miile de victime pe care le-au făcut „bandele de violatori asiatici” din Marea Britanie.

Mi-e greu să-mi dau seama cum vor reuși instituțiile statului român, curupte și disfuncționale cum sunt, să facă față creșterii inerente a infracționalității. Mai grav ar fi, însă, ca autoritățile române să aplice o politică a struțului, cum se întâmplă în Occident, unde, sub presiunea presei progresiste și a ONG-urilor, imigranților li se găsesc circumstanțe atenuante pentru orice grozăvii ar fi săvârșit. Avertismentele care vin din Occident sunt clare- cine nu dă dovadă de fermitate (prin pedepsirea oricărei infracțiuni, deportarea recidiviștilor și a fanaticilor, precum și împiedicarea formării unor zone no-go) va avea de suferit consecințele, așa cum s-a întâmplat în Franța, Marea Britanie sau Belgia.

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: