Evenimentul Zilei > International > Posturile de televiziune ruseşti folosesc mesaje subliminale
Posturile de televiziune ruseşti folosesc mesaje subliminale

Posturile de televiziune ruseşti folosesc mesaje subliminale

Serviciul de Securitate al Ucrainei a stabilit că posturile de televiziune ruseşti folosesc mesaje subliminale (aşa-isul „al 25-lea cadru”) în reportajele despre Ucraina.

„Specialiştii noştri au studiat timp de două luni posturile de televiziune ruseşti, în special postul de televiziune Rossia 24. Există dovezi indiscutabile că mass-media ruseşti apelează la tehnologii periculoase de manipulare, al căror scop principal este formarea de atitudini negative. Aceste metode sunt interzise atât de legislaţia rusă, cât şi de cea internaţională – utilizarea aşa-numitului 'al 25-lea cadru'”, a declarat şefa serviciului de presă al SBU, Marina Ostapenko, în cadrul unui briefing de presă, citată de unimedia.info.

În cadrul briefingului, Marina Ostapenko a prezentat mai multe exemple de cadre folosite în timpul buletinelor de ştiri despre evenimentele din Ucraina. În secvenţele de stop-cadru puteau fi observate inscripţii vizibile „bandiţii ucid”, „sectorul de dreapta ucide", „sectorul de dreapta represiv”, „Garda naţională – ucigaşii”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: