Posturi TV preferate de români în luna ianuarie. Ce emisiuni și seriale au crescut audiențele

Posturi TV preferate de români în luna ianuarie. Ce emisiuni și seriale au crescut audiențele Televiziuni. Sursa foto: Arhiva EVZ

Audiențele din luna ianuarie au crescut considerabil pentru unele posturi de televiziune, după ce au dat startul grilelor de „primăvară”. În timp ce unele posturi celebre s-au menținut în top, două noi canale au intrat în măsurătorile de audiență. Ce emisiuni și seriale au preferat românii în prima lună a anului 2023.

Noul an a început în forță la Pro TV, cu noi sezoane de Survivor și Românii au talent. Cele două show-uri au adus audiențe mari încă de la primele sezoane, ele fiind preferate de români și în 2023. În luna ianuarie, postul a avut în prime-time o medie de 1,6 milioane de telespectatori, media pe seară. Comparativ cu luna decembrie, Pro TV a avut cu 200.000 de telespectatori mai mult în luna ianuarie.

Nici postul Antena 1 nu s-a lăsat mai prejos. Au introdus grila de „primăvară” încă din prima lună a noului an. America Express a adus cele mai mari audiențe în luna ianuarie, depășind posturile concurente. Serialul Lia a ținut și el în fiecare joi telespectatorii pe Antena 1.

Cele două televiziuni generaliste vin cu noutăți și în luna februarie. Pro TV va difuza un nou sezon Las Fierbinți și episoade noi din Clanul. Antena 1 anunță un sezon nou de iUmor, plin de surprize.

Ne puteți urmări și pe Google News

Posturile TV cu cele mai mari audiențe în luna ianuarie 2023

Pe lângă celebrele posturi de televiziune care se află mereu în topul preferințelor românilor, în luna ianuarie au intrat în măsurătorile de audiență altele noi. Prima News și Prima Sport 3, ambele parte ale grupului Clever Media, au ocupat pozițiile 74 și 78, cu o medie de 2.500, respectiv 1.300 de telespectatori. Prima News a intrat în măsurătorile de audiență pe 23 ianuarie.

Luna ianuarie nu a fost una bună pentru NCN, acest post ieșind din studiul de audiență.

Topul audiențelor naționale în luna ianuarie 2023:

  • Locul 1 a fost ocupat de postul Pro TV, cu o medie de 1,6 milioane de telespectatori din întreaga țară, seară de seară. Survivor și Românii au talent sunt emisiunile care i-au ținut pe români pe acest post.
  • Locul al doilea este ocupat de Antena 1, care a avut o medie de peste un milion de telespectatori. America Expres și serialul Lia au fost programele care au adus cele mai multe audiențe în luna ianuarie.
  • Locul trei este ocupat de Kanal D, care a depășit un milion de telespectatori.
  • Locul patru este ocupat de Antena 3 CNN.

Topul audiențelor în mediul urban pentru luna ianuarie:

  • Pro TV s-a menținut pe primul loc, cu o medie de 780.000 de telespectatori. În prima lună a anului 2023, au câștigat 90.000 de telespectatori în mediul urban.
  • Antena 1 ocupă locul al doilea, cu o medie de aproximativ 500.000 de orăşeni.
  • Kanal D este pe locul trei, cu peste 450.000 de persoane, potrivit paginademedia.ro