Evenimentul Zilei > Actualitate > Post de televiziune, prădat de hoți. Suspecții, prinși de polițiști
Post de televiziune, prădat de hoți. Suspecții, prinși de polițiști

Post de televiziune, prădat de hoți. Suspecții, prinși de polițiști

Cinci minori, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, din Cernavodă, sunt cercetați de polițiști după ce au spart sediul televiziunii locale Dunărea TV de unde au reușit să fure mai multe bunuri. Au fost prinși la scurt timp, urmând ca părinții să răspundă pentru faptele copiilor lor.

Intrarea prin efracție în sediul Dunărea TV a avut loc noaptea trecută, după ce cei cinci tineri au spart parbrizele mai multor autoturisme din centrul orașului Cernavodă. După ce au reușit să distrugă ușa de la intrare, suspecții au devastat birourile, căutând, cel mai probabil, bani. Au avut timp să caute, au întors totul pe dos, și-au făcut chiar și cafea, plecând apoi cu patru laptopuri și o bormașină.

În urma cercetărilor efectuate, în această dimineață, polițiștii constănțeni i-au depistat pe tinerii în cauză, iar prejudiciul, în valoare de 3000 de lei, a fost recuperat în totalitate, informează IPJ Constanța. Directorul Dunărea TV, Valentin Coteț, a declarat, pentru EVZ, că dimineață la ora 8:00, când a ajuns la serviciu, jandarmii și polițiștii știau, deja, cine sunt autorii, iar la ora 9:00 bunurile furate, găsite la autori acasă, au fost recuperate. Un laptop fusese aruncat pentru că era vechi. 

“Mulțumesc cadrelor Jandarmeriei și Poliției Române din Cernavodă pentru rapiditatea eficientă dovedită în prinderea celor cinci derbedei care au spart în aceasta noapte noul sediu al Televiziunii Dunărea TV”, a postat Valentin Coteț pe Facebook. Minorii suspecți sunt cercetați în stare de libertate. Părinții autorilor l-au așteptat pe directorul Dunărea Tv în fața sediului televiziunii locale pentru a-și cere scuze. Unul dintre minori este fiul unuia din localnicii care, în urmă cu o lună, și-au pierdut viața în uriașul incendiu care a distrus un imobil cu locuințe sociale din oraș.