România. Odată cu zilele toride ale lunii iulie, porumbul românesc începe să se coacă. În multe piețe agroalimentare, acesta se găsește deja la prețuri accesibile. Ce poate fi mai gustos decât un porumb fiert sau copt la grătar? Ei bine, gustul acestuia poate fi îmbunătățit cu un singur ingredient.
Porumb fiert cu unt și sare
Majoritatea persoanelor aleg să savureze porumbul fiert doar cu sare. Gustul acestuia va fi unul dulceag și mult mai delicat dacă alegi să pui un cub de unt pe boabele proaspăt fierte sau coapte la grătar. Iată cum ar trebui să procedezi.
Frunzele se îndepărtează de pe porumb, iar acesta se așează într-o oală. Se completează cu apă și se pune totul la fiert. Porumbul cu boabele mai crude și deschise la culoare se va fierbe rapid, arată rețeteșuvedete.
În schimb, procesul de fierbere pentrj cel cu boabe de culoare galben spre portocaliu va fi mai îndelungat.
După 50-60 de minute la fiert, porumbul poate fi scos din oală. Se așează pe o farfurie, iar cu ajutorul unei pensule se întinde untul moale pe toată suprafața acestuia.
Copt pe grătar sau la jar
Nu va fi necesar să ajungi pe litoral pentru a te bucura de o porție generoasă de porumb copt. Gustul specific acestuia se poate obține dacă alegi să așezi porumbul fiert în tigaie, după ce acesta a fost fiert și răcit. Înainte de a încinge tigaia cu forme pentru grătar, se unge cu puțin unt sau chiar cu ulei de măsline.
Se lasă la rumenit pe fiecare parte timp de 2-3 minute și ulterior se poate servi. Pentru a-l pregăti la jar, va fi necesar ca acesta să fie învelit în folie de aluminiu.
Porumb la cuptor cu unt și usturoi
Rețeta de porumb cu usturoi este bulgărească și se prepară rapid. Porumbul se fierbe timp de 30-35 de minute în apă cu sare, iar ulterior se scoate și se așează într-o tavă. Deasupra se adaugă câteva cubulețe de unt și doi căței de usturoi tăiați. La final se toarnă în tavă și o jumătate de cană de apă. Tava se acoperă cu folie și se introduce la cuptorul încins la 200 de grade. După 30 de minute, preparatul poate fi savurat.