Victor Ponta vrea ca premierul PSD să fie un fost ministru din cabinetul său, fără să excludă un prim-ministru femeie. “Cineva care a avut performanţă în Guvernul pe care eu l-am condus, un ministru, un fost ministru care a şi învăţat ce înseamnă guvernare”, a spus el. Ponta i-a numit pe Liviu Dragnea, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici. Niciunul din cei trei nu e exclus să fie prim-ministru. O altă variantă este prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe în primul Guvern USL.

Dragnea îl elimină pe Ponta

Liviu Dragnea are altă variantă: premierul PSD este membru al partidului şi a lucrat la programul de guvernare. Dragnea nu a spus niciodată că este fost ministru în cabinetul Ponta şi nici nu a vorbit de un premier femeie. „Este pregătit. Este un domn. Este un domn care arată bine”, a zis el. Un singur nume este exclus în PSD: Victor Ponta. „A spus deja ca nu vrea sa fie premier”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD nu exclude să fie premier. „Dar nu e ţelul meu în viaţă”, a precizat acesta. În rest, Dragnea nu a avansat niciun nume. „PSD a scos vreodată vreun premier prost? Niciodată!”, a zis el.

„PSD nu va nominaliza pe cineva pe care Iohannis să-şi permită să-l târască de păr pe holurile Parlamentului”, a mai spus Dragnea.

Cel mai influent membru din guvernele Victor Ponta (2012-2015) a fost Liviu Dragnea, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Doar doi PSD-işti au făcut parte din toate cele 4 cabinete: Mircea Duşa (Interne şi Apărare) şi Rovana Plumb (Mediu şi Muncă). Duşa a spus EVZ că nu vrea să fie premier.