Biroul Prințului Philip a fost conservat în forma în care a fost lăsat, dezvăluie BBC într-o emisiune cu Familia Regală. Ducele de Edinburgh a părăsit, ultima dată biroul, lăsând în urmă ordine și fotografii frumoase din timpul căsătoriei sale, relatează sursa citată. Biblioteca și biroul secretarului său particular oferă o nouă perspectivă asupra vieții ducelui, cel mai longeviv consort din istorie.
Ce ascunde biroul Prințului Philip. „Era amuzant să îl vezi încercând să le înțeleagă pe toate”
Biroul Prințului Philip este foarte practic și ascunde doar câteva fotografii emoționante de la căsătoria sa. Una dintre fotografii este cea a Regelui George al VI-lea și a Reginei-Mamă, oferită cadou de părinții reginei în ziua nunții lor, în anul 1947. Pe pervazul ferestrei se află o frumoasă statuie de bronz a reginei pe un cal la Trooping the Colour.
În biroul secretarului particular, cunoscut sub numele de Camera Pinului, un tablou îl surprinde pe Prințul Philip într-o trăsură, la un maraton.
Emisiunea BBC prezintă informații de la arhivarul Alexandra McCreery, care indică toate lucrurile esențiale de birou pe care Philip le ținea „foarte la îndemână”. „Este o cameră foarte practică. Nu avea ornamente. Era doar un mod foarte eficient de a lucra. El pur și simplu a cedat”, a spus Alexandra McCreery.
Peter Phillips, nepotul cel mai mare al lui Philip, a spus: „A fost o persoană foarte bună. Îmi amintesc cum primea un nou laptop sau o nouă imprimantă, când stătea în biroul său și îl auzeam strigând la ea. Nu reușea să tragă la xerox sau nu reușea să facă asta... Adică, iubea tehnologia, iubea gadgeturile, dar era întotdeauna destul de amuzant să îl vezi încercând să le înțeleagă pe toate”.
Portretul necunoscut al Prințului Philip. Era certat des de nevastă. „Murdărea majoritatea tavanelor cu muștar”
În aceeași emisiune, mai mulți membri ai Familiei Regale au vorbit despre Prințul Philip. Nepoata Zara Tindall a precizat pentru sursa citată că încercau „să-i găsească gadgeturi noi pe care să i le ofere în dar”. Prințul Philip, însă, le examina și adeseori spunea: „Ei bine, asta e o prostie!”
Ducele de Cambridge și-a amintit de gluma preferată a bunicului său, care cerea unui nepot să țină în mână un tub de muștar fără capac. „Și apoi îți strivea mâinile împreună pentru a ajunge muștarul pe tavan.
Obișnuia să se aleagă cu o mulțime de probleme cu bunica mea pentru că murdărea majoritatea tavanelor cu muștar”, a dezvăluit William.
„Era minunat la jocuri prostești”. Ce dezvăluie nepoții
Prințul Charles a spus: „Singurul lucru pe care l-a făcut tatăl meu... era minunat la organizarea de jocuri prostești. Partea bună la a avea părinți tineri a fost că erau dispuși să facă lucruri nebunești”.
„Bunicului meu îi plăceau lucrurile atunci când mergeau prost”, a continuat prințul William. „Amândoi bunicii mei adoră asta pentru că, vă puteți imagina, au trăit o viață în care totul trebuie să meargă bine tot timpul, așa că atunci când lucrurile merg prost, amândoi râd îngrozitor de mult. Toți ceilalți se jenează, lor le place.
Unul dintre lucrurile pentru care îl admir cu adevărat este faptul că a renunțat la o carieră militară foarte, foarte reușită pentru a fi consortul reginei. Și pentru a o susține și pentru a merge în serviciu și a-și face datoria într-un mod diferit. Știți, era o lume a bărbaților pe atunci. Și astfel, pentru un bărbat, să renunțe la cariera sa pentru a sprijini o femeie, deși era regină, era un pas destul de mare", a mai precizat William.
„Cei doi au fost cel mai adorabil cuplu”, a conchis prințul Harry.