Dane Boedigheimer spune că a creat „Annoying Orange” după modelul oamenilor fără umor. Filmuleţele sale au zeci de milioane de accesări pe YouTube.
La început s-a gândit la un măr, dar până la urmă s-a oprit la o portocală. Dane Boedigheimer , inventatorul unuia dintre cele mai enervante personaje de animaţie de pe internet, căruia i-a împrumutat ochii, vocea şi gura, povesteşte, într-un interviu în exclusivitate pentru EVZ, despre evoluţia fantastică a portocalei.
EVZ: Cum ţi-a venit ideea acestui personaj? De unde a apărut „Portocala enervantă”? Dane Boedigheimer: Portocala este un fel de amestec al oamenilor pe care i-am întâlnit de-a lungul vieţii. Oameni neadaptaţi social, care, de obicei, nu-i ascultă pe cei lalţi. Spun orice le trece prin minte fără să gândească în prealabil sau care cred că glumele lor sunt bune, deşi nu sunt. Cred că oricine a întâlnit până acum în viaţă oameni precum „Portocala enervantă”.
Bine, dar de ce o portocală? Ce are ea enervant? Iniţial, portocala trebuia să fie de fapt un măr. Dar după ce am făcut câteva animaţii, corecţii şi teste de culoare, mi-am dat seama că o portocală este mai uşor de realizat. Deci „nimic personal”.
Cum sunt realizate efectele speciale? Eu mă ocup personal de ele şi folosesc un program care se numeşte „After Efects”. Şi cine întruchipează vocea enervantă şi faţa atât de expresivă a Portocalei? Tot eu sunt. Vocea, ochii şi gura personajului îmi aparţin.
Care a fost reacţia oamenilor după ce au văzut filmele? Am observat că ai zeci de milioane de accesări... În general, reacţia a fost uimitoare! Răspunsul oamenilor la clipuri a fost incredibil! Desigur, există şi oameni care urăsc personajul şi serialul, însă asta se întâmplă inevitabil de obicei.
Te aşteptai să ai un asemenea succes cu un personaj atât de enervant? La început mi-am zis că o să meargă bine, însă nu-mi imaginam că o să meargă chiar aşa de bine! Numărul vizitatorilor a crescut uimitor şi le sunt extrem de recunoscător celor care vor să vadă noi şi noi episoade.
Ce alte planuri ai cu Portocala? Ce urmează să i se mai întâmple? Există o mul ţime de lucruri noi care i se vor întâmpla: o să facem clipuri muzicale, o să parodiem filme, o să facem farse telefonate, dar o să avem şi episoadele deja consacrate. Vreau să duc personajul către un nou nivel. Vreau să ne distrăm cu portocala şi să explorăm lumea pe care eu şi Spencer Grove, partenerul meu de scenarii, am inventat-o.
Povesteşte-mi câte ceva despre tine... Am 31 de ani, sunt un realizator de film independent. Cel mai des fac clipuri virale pentru net. De obicei mă uit la foarte multe filme, îmi place să desenez, să călătoresc şi să râd. Mai ales să râd!
Mai urmează şi alte personaje?Vor mai fi, dar doar cele pe care le folosim la portocală. Acum ne concentrăm pe ea.
„REVOLUŢIA”
ORANJ Personajul negativ câştigă din nou: citricele sunt la mare modă în mediul virtual
Filmuleţele de animaţie care au drept personaj principal o portocală extrem de enervantă au cucerit lumea virtuală a internetului. Siteul YouTube a fost luat cu asalt. Zeci de milioane de accesări pentru episoadele în care interlocutorii enervantei portocale devin felii, suc, sau sfârşesc în mod... culinar.
Ca de obicei, după o asemenea expansiune bruscă, după un asemenea succes care a întrecut până şi cele mai optimiste previziuni, au început să meargă şi afacerile: tricouri, mascote şi diverse obiecte pe care industria de consum americană le poate inventa pentru un personaj, toate acestea au făcut din mica portocală enervantă a lui Dale o mare vedetă!
Secretul este simplu, conform regizorului american, care s-a transpus în propriul personaj: portocala este suma oamenilor enervanţi pe care i-ai întâlnit în viaţă.
Este practic imposibil să nu recunoşti în fructul enervant gesturi, replici şi înclinaţii ale unor oameni care te-au scos din sărite la un moment dat. Iar odată parodiaţi sub forma unei portocale, succesul este garantat! Drept dovadă încă o dată că personajele negative au mare priză la public.