Evenimentul Zilei > International > Poroșenko a cerut AJUTOR liderului chinez Xi Jinping în LUPTA cu Rusia
Poroșenko a cerut AJUTOR liderului chinez Xi Jinping  în LUPTA cu Rusia

Poroșenko a cerut AJUTOR liderului chinez Xi Jinping în LUPTA cu Rusia

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko speră că, China va ajuta țara sa în lupta împotriva agresiunii rusești. Declarația a fost făcută de șeful statului ucrainean la întâlnirea cu liderul chinez Xi Jinping la Davos, anunță serviciul de presă al Președinției din Ucraina.

"Șeful ucrainean de stat și-a exprimat speranța că, China va promova soluționarea pașnică a situației din regiunea Donbas și încetarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, inclusiv cu Crimeea”, – spune comunicatul.

Xi Jinping a subliniat faptul că, China sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și alegerea poporului ucrainean.

De asemenea, în timpul convorbirilor, cei doi lideri au convenit asupra continuării cooperării în vedera menținerii păcii și stabilității, atât la nivel regional cât și global, inclusiv în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, titrează timpul.md.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.