Nivelul de popularitate al lui Emmanuel Macron a pierdut tre procente. arată cel mai recent sondaj realizat de Ifop-Fiducial pentru Paris Match şi Sud Radio.

Per ansamblu, doar 31% dintre francezi apreciază activitatea preşedintelui francez, ceea ce înseamnă că acesta a revenit la nivelul din septembrie, de dinaintea crizei Vestelor Galbene. În schimb, 69% dintre francezi judecăt negativ activitatea lui Macron.

Pe de altă parte, 46% dintre persoanele intervievate cred că acesta apără bine interesele francezilor în străinătate”, dar numai 22% cred că Macron este apropiat de preocupările lor.

Interesant este că, în timp ce Macron scade, cota premierului său, Edouard Philippe, creşte (chiar dacă doar cu 1%) pentru a treia lună consecutiv.

Lansarea așa-numitei „Mari Dezbateri” a dus la o oarecare revenire a popularității președintelui, pe măsură ce francezii nu au sesizat nici un efect palpabil al acestor dialoguri sterile, nemulțumirea a revenit.

În ceea ce priveşte popularitatea opoziţiei, Adunarea Naţională a lui Marin Le Pen se află pe primul loc, cu 36%, cu două procente mai mult decât luna trecută.