Evenimentul Zilei > Politica > Ponta știe CE-L MAI ȚINE ÎN VIAȚĂ PE DRAGNEA. Niciun social-democrat nu-i poare rezista șefului PSD
Ponta știe CE-L MAI ȚINE ÎN VIAȚĂ PE DRAGNEA. Niciun social-democrat nu-i poare rezista șefului PSD

Ponta știe CE-L MAI ȚINE ÎN VIAȚĂ PE DRAGNEA. Niciun social-democrat nu-i poare rezista șefului PSD

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat în această seară, la România TV, că liderul PSD, Liviu Dragnea, are „puterea absolută” în partid și că depinde numai de el cum o va folosi. De asemenea, Ponta susținut că șeful statului, Klaus Iohannis, are dreptul de a numi un premier din afara PSD.

Întrebat dacă există riscul ca președintele Klaus Iohannis să propună un premier din afara PSD, Victor Ponta a opinat că „Iohannis e în cea mai bună poziție, fără să facă nimic. Nimic pe plan intern, mă refer. A stat absolut deoparte și PSD și Dragnea i-au pus pe tavă inclusiv acest drept, (…) dacă mai dă luni sau marți un premier de la PSD sau dacă joacă altfel. (…) Absolut toată puterea este la domnul Dragnea, depinde cum o va folosi”. 

De asemenea, fostul premier a mărturisit că social-democrați apropiați lui i-au spus că „da, Dragnea e groaznic, ce face el în PSD e groaznic, dar rămânem cu el, că el va avea funcțiile”. 

Ceea ce va conta pentru PSD, va conta cum va guverna. Nimeni nu a avut o putere absolută în PSD, cum are acum Liviu Dragnea. (…) Domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru din cauza unei prevederi legale și acest stil de conducere, inevitabil, afectează Guvernul. (…) Îții dai seama, după câteva luni ajuns la Palatul Victoria, că nu poți doar să execuți dispoziții. Asta e problema, de fapt”, a subliniat Ponta. 

În ceea ce privește afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora se încearcă pulverizarea PSD de către Sistem, Ponta a subliniat că „în primul rând, aș vrea să vă întreb dacă de șase luni, de când are majoritate, și de când e șeful PSD, ce a făcut domnul Dragnea, concret, împotriva Sistemului? (…) Să nu îmi spuneți că OUG 13 a fost o luptă contra Sistemului”. 

Totodată, fostul premier a afirmat că „tot ceea ce a zis astăzi Liviu Dragnea, de la tribună, a fost o păcăleală”. 

„Liviu Dragnea nu a acceptat ideea ca altcineva în afară de el să fie prim-ministru. Viitorul premier va trebui să fie mult mai obedient. (…) Alea cu Sistemul sunt, vă spun așa, praf în ochi, e prosteală pentru oameni”, a mai susținut Ponta.

El a adăugat că „singura problemă de unde a pornit această criză, a pornit de la faptul că domnul Drganea nu poate fi prim-ministru și că domnul Grindeanu a hotărât sa fie cu adevărat prim-ministru, nu doar pe hârtie”. 

Întrebat dacă regretă că l-a susținut pe Sorin Grindeanu, Victor Ponta a răspuns că „nicio secundă. Sunt mai convins, după ziua de azi, că am ales partea mai bună, chiar dacă nu am câștigat”.

Întrebat despre planurile sale de viitor, fostul premier a declarat că „nu mi-am făcut un plan de viitor pentru simplul motiv că, după 17 ani în PSD, m-am gândit că voi găsi o cale de a activa politic aici. (…) Atâta timp cât vor mai fi oameni, unul, 100, 500, un milion care sa îi intereseze ceea ce fac eu în politică, înseamnă că mai trebuie să fac politică și voi face”.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament împotriva propriului Guvern, intitulată „România nu poate fi consfiscată, Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Astfel, Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru.