Evenimentul Zilei > Politica > Ponta refuză o înțelegere electorală cu Băsescu. Cine a încercat să-i apropie
Ponta refuză o înțelegere electorală cu Băsescu. Cine a încercat să-i apropie

Ponta refuză o înțelegere electorală cu Băsescu. Cine a încercat să-i apropie

Liderul Pro România, Victor Ponta, respinge speculațiile potrivit cărora ar fi interesat să negocieze o alianță cu Traian Băsescu și PMP.

Călin Popescu Tăriceanu a a afirmat că cele trei partide ar putea avea probleme legate de intrarea în Parlament, la viitoarele alegeri și a lăsat să se înțeleagă că ar putea avea loc negocieri în vederea unei alianțe.

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a respins orice acord cu Traian Băsescu în vederea alegerilor parlamentare.

„Azi este 1 Aprilie? Eu cu siguranță nu am negociat și NU voi negocia așa ceva vreodată! Sau mă vedeți pe mine pe canapea la «Iartă-mă» cu Băsescu? Decât la «Iartă-mă» cu Băsescu, mai bine cu Viorel și Vulpița la «Acces Direct»!”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Reacția sa vine la o declarație dată de Călin Popescu Tăriceanu, care a lăsat să se înțeleagă că cele trei partide s-ar putea înțelege pentru o viitoare construcție politică.

„Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu este chiar atât de liniștită că intră, nici cei de la PMP. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și tocmai de aceea există discuții tatonări între partidele care sunt în acest risc.

N-ar fi chiar ciudată o colaborare Pro România-ALDE. Anul trecut am convenit să-l susținem împreună pe Mircea Diaconu, deci avem ceva experiență.

Să nu uităm că eu ca premier am colaborat foarte bine cu Victor Ponta. Ar fi chiar interesant de văzut cum ar funcționa o alianță între doi foști prim-miniștri, care au sufientă experiență și rezultate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.