“Este timpul ca Moldova să decidă un nou presedinte şi acesta este cu noi în sală, este Victor Ponta. Vă propun să mergem să luptăm pentru acest lucru la europarlamentare”, a spus Nichita. La miting participa şi premierul Victor Ponta.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, într-o conferință de presă, că PSD consideră că președintele partidului, premierul Victor Ponta, reprezintă cea mai bună soluție pentru funcția de președinte al României.

Dragnea a explicat că Victor Ponta a făcut o declarație responsabilă sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaților alianței electorale PSD-UNPR-PC, afirmând că va candida numai dacă va primi sprijinul colegilor săi în acest sens.

"Victor Ponta a făcut o declarație corectă, responsabilă. A făcut întâi un portret de viitor președinte așa cum crede domnia sa că trebuie să fie un președinte normal în România și dacă PSD va considera că aceste calități sunt stăpânite de Victor Ponta, atunci el va candida. Și PSD crede că Victor Ponta este cel mai bun candidat pentru prezidențiale și, într-un termen rezonabil, vom avea o discuție serioasă în partid în ce privește această candidatură. PSD nu face ceva nume ca să-l convingă pe Victor Ponta. În primul rând, Victor Ponta trebuie să fie convins și eu cred că este convins. Este cea mai bună soluție pentru această funcție", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.