Evenimentul Zilei > Politica > PONTA îi pune pe POLITICIENI între CIOCAN și NICOVALĂ. Propunerea care va fi IMPOSIBIL de REFUZAT. News alert
PONTA îi pune pe POLITICIENI între CIOCAN și NICOVALĂ. Propunerea care va fi IMPOSIBIL de REFUZAT. News alert

PONTA îi pune pe POLITICIENI între CIOCAN și NICOVALĂ. Propunerea care va fi IMPOSIBIL de REFUZAT. News alert

În an electoral, liderul Pro România, Victor Ponta, face o propunere controversată, cel puțin pentru partidele politice. De îndată ce subiectul va fi adus în dezbatere în Parlament, propunerea sigur va fi greu foarte greu de refuzat în mod public.

Mai exact, fostul premier propune un amendament la Legea bugetului prin care se reduce la zero finanțarea partidelor politice.

„Reducerea alocării bugetului pentru finanțarea partidelor politice din cadrul Autorității Electorale Permanente, de la valoare de 409.000 mii de lei la 0 (zero).”, se arată în amendamentul depus de parlamentarii Pro România.

În justificarea propunerii, parlamentarii Pro România susțin că, în ultimii doi ani, finanțarea partidelor politice a crescut de 28 de ori.

„Actuala lege a bugetului nu respectă angajamentele pentru Instituțiile publice cu privire la procentul din PIB care ar fi trebuit alocat în 2019, pe motiv că nu sunt fonduri suficiente, în schimb crește de aproape 28 de ori, față de 2016 finanțatrea partidelor parlamentare în 2019.

Bugetul de 409 milioane de lei (100 milioane de euro) alocat pentru partidele politice la care se adaugă şi sumele alocate campaniilor electorale în valoare de 69.043 mii de lei, totalizează o valoare exorbitantă care ar trebui distribuită altor Ministere care au o reală nevoie de finanțare pentru proiecte de interes național.

Aceast buget alocat pentru finanțarea partidelor politice este mult prea mare având în vedere prioritățile României”, susțin membri Pro România.