Doar că, potrivit declarațiilor deputatului Mircea Banias, date EVZ, unul dintre cei 7, președintele partidului nu îi poate da afară pentru că în Statut nu există această prevedere, de excludere.

Banias speră că după ce se vor calma, ambele părți vor reveni la sentimente mai bune. Pentru că, și Tudose l-a poftit pe Ponta să plece din partid. Banias spune că el a fost și la audieri în trei comisii și a dat aviz pozitiv miniștrilor propuși, deci nu vede de ce nu ar fi votat Guvernul.

În afară de asta, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin au încercat să-l înduplece pe Ponta. Oricum, Constantin spunea că sigur Ponta nu se va supăra că ei ies din front.

Deocamdată, Victor Ponta nu s-a pus cu tunurile pe ei, le-a arătat doar ușa. „Păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău şi oamenii nu îi vor ierta pentru asta. Ne despărţim de aceşti foşti colegi care au ales să fie alături de Putere. Noi rămânem în Opoziţie”, a anunțat Ponta.

Mircea Banias spune că în ședință nu s-a luat nicio decizie care le impunea să nu voteze. Afirmația lui este susținută de declarația lui Mihai Tudose.
„Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu ,,părerea” liderului -unic- și -absolut-care-numai-el -are-soluții-bune.
Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente… nu au fost convocate”, a declarat Tudose.

Fostul premier îi reproșează lui Ponta că nu este un bun negociator și îl poftește să plece din partid. „În condițiile în care toate ,,negocierile” duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm”, i-a transmis Tudose.

Parlamentarii Pro România care riscă excluderea sunt: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Emilia Meiroșu, Georgian Pop, Mircea Banias și Liviu Balint.