"Cu portul facem ce am vorbit. Se supără, nu ştiu cine se supără, dar eu cred că este mai bine să avem mai mult capital privat şi mai mulţi investitori, iar toţi banii îi lăsăm pentru investiţii, nu-i luăm la buget", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti cine ar putea să se supere, premierul a spus că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi una dintre aceste persoane.

"Nu ştiu, domnul Băsescu, cineva, dar nu ştiu de ce să se supere pentru că e vorba de dezvoltarea portului", a explicat Ponta.

El a precizat că scoaterea pe bursă a 15% din acţiunile portului înseamnă transparenţă şi că această procedură va fi similară cu cea realizată în cazurile Transgaz, Transelectrica şi Romgaz.

"E vorba de privatizare de 15% din ce are Guvernul României în acest moment, să le scoatem pe bursă în aşa fel încât să avem la Portul Constanţa o treime capital privat, ceea ce, cred eu, e foarte bine, pentru că asta înseamnă listarea pe bursă, înseamnă capital privat, înseamnă investiţii, înseamnă transparenţă, lucrul cel mai important transparenţa. Cum am făcut cu Transgazul, Transelectrica şi Romgaz şi s-a dovedit un model de succes", a afirmat Ponta.