"Opinia mea este că actualul preşedinte, domnul Băsescu, nu are niciun fel de legitimitate să mai propună ceva şi că, bineînţeles, noul preşedinte, în decembrie, va propune majorităţii parlamentare, pentru că e nevoie de un vot al Parlamentului, un nou şef de Serviciu de Informaţii Externe", a declarat Victor Ponta, marţi, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a precizat că, deocamdată, generalul Silviu Predoiu, prim-adjunctul SIE, are toată competenţa să conducă foarte bine instituţia.

"Deocamdată, prim-adjunctul are toată competenţa şi atribuţia necesară pentru ca încă două luni sau cât mai durează, mai are domnul Băsescu să conducă foarte bine. E un om cu experienţă", a arătat premierul.

Întrebat dacă va numi şefii de servicii din Opoziţie în cazul în care va câştiga prezidenţialele, Victor Ponta a răspuns: "O să numesc o persoană competentă".

Premierul Victor Ponta a participat, marţi, la Palatul Parlamentului, la o conferinţă privind libertatea presei, influenţa politicului asupra mass-media şi corupţia organizată.

Preşedintele Traian Băsescu le-a scris luni preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE.