Despre tragedia aviatică din Ucraina

 „Nu ne-am coordonat (premierul și președintele, în privința accidentului aviatic- n.red.), dar este o realitate şi aceasta este poziţia statului român. ” 

„Separatiştii din regiunea de la graniţa de Est a Ucrainei sunt, în mod evident, sprijiniţi militar şi logistic de Federaţia Rusă. Evident că rachetele au fost oferite de Federația Rusă și responsabilitatea politică și morală a Rusiei e un lucru evident pentru toată comunitatea internațională.”

Despre consultările cu președintele Băsescu

„Dincolo de greşeala mea, că nu m-am dus să stau concentrat, e vorba de o regulă pe care trebuie să o instituim: întâlnirile sunt publice sau nu. Nu poți avea reguli discreționare. Din câte ştiu, nu se dau niciodată filmările de la Consiliul European, altfel nu s-ar mai lua niciodată o decizie.”

„Vă daţi seama dacă aş începe să povestesc de fiecare dată când ne certăm, nu am progresa. Preşedintele Băsescu face lucruri pe care le faci doar la final de mandat (…)”

Despre reducerea CAS

„Dacă Băsescu cerea Guvernului Tăriceanu un studiu de impact, nu se introducea niciodată cota unică, de exemplu. E o politică. Scopul e acela de a avea mai multe locuri de muncă la alb(…)”

Despre plagiat

„Sunt acuzat de ceva ce am făcut rău, am greşit în urmă cu 16 ani. Dacă omoram pe cineva, după 16 ani cred că eram pus în libertate. Cred că am plătit preţul politic, moral. M-a afectat foarte tare, aș minți să spun că nu m-a afectat tot acest scandal și acuzația aceasta repetată. Cam câte zeci de ani trebuie să plătesc pentru ceva ce, sigur, Justiţia a zis că sunt nevinovat, dar o parte a opiniei publice mă consideră vinovat?”

Despre Iohannis

„Nu e nimic de reproşat că e etnic german, dar nici mie nu trebuie să-mi fie reproşat că sunt român. La fel e discuţia despre religie, nu e nimic rău că e protestant, dar eu sunt ortodox. Nu cred că va fi un subiect, dar nici nu vreau să creăm un anumit complex – să vină cineva din afară, că noi nu suntem în stare. Avem resursele noastre, ca ţară, de a ne dezvolta.”

Despre cazul Duicu

„Şi eu pot să sun un prieten să spun că sunt cu Barack Obama la masă şi vă pun şeful Federal Reserve. Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influență, au fost alții. Nişte moguli buni. Dacă voi fi chemat la DNA, sunt gata să merg.”