Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, despre interceptările cu fratele preşedintelui: Băsescu ar trebui să demisioneze
Ponta, despre interceptările cu fratele preşedintelui: Băsescu ar trebui să demisioneze

Ponta, despre interceptările cu fratele preşedintelui: Băsescu ar trebui să demisioneze

Premierul Victor Ponta a făcut primele declaraţii despre înregistrările care surprind o discuţie dintre fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial.

Ponta a declarat că Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra ideea independenţei justiţiei în cazul fratelui său şi a familiei Bercea Mondial.

Premierul a adăugat că poate fi luată în calcul şi suspendarea lui Băsescu dacă acesta s-a implicat în acest caz.

Mircea Băsescu a negat categoric că ar fi luat vreun ban de la familia lui Bercea Mondial şi a subliniat că preşedintele Traian Băsescu nu are nicio legătură cu acest lucru. Declaraţiile acestuia vin după ce ieri seară au fost prezentate bucăţi editate dintr-o înregistrare video la postul de ştiri al lui Dan Voiculescu.

Menţionarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a facut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menţionat că Preşedintele ştie de cazul lui Anghel Sandu în condiţiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situaţia sa fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituţiei Prezidenţiale în condiţiile în care Preşedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat şi a reuşit să facă Justiţia să poata funcţiona în România", menionează Mircea Băsescu într-un comunicat de presă.

Vom reveni cu amănunte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.