Evenimentul Zilei > Politica > Ponta bagă bățul prin gardul PSD-ului. Pe cine învrăjbește cu Dăncilă
Ponta bagă bățul prin gardul PSD-ului. Pe cine învrăjbește cu Dăncilă

Ponta bagă bățul prin gardul PSD-ului. Pe cine învrăjbește cu Dăncilă

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat că Rovana Plumb, a fost propusă la Bruxelles pentru funcția de comisar european, unde a fost respinsă de Parlamentul European, pentru „ca să fie sacrificată”.

 

În cadrul unei emisiuni televizate, Ponta a declarat că după Dragnea, Plumb este a doua persoană de anvergură din PSD care primește un „brânci” de la premierul Viorica Dăncilă.

„A rămas și fără bani și fără funcție, ca să vadă cât valorează prietenia cu Viorica Dăncilă. Prima persoană care s-a bazat pe Viorica Dăncilă a fost Liviu Dragnea, a doua a fost Rovana Plumb”, a afirmat Victor Ponta.

Președintele Pro România a făcut referire la modul în care Plumb a rezolvat problema neconcordanței din declarația de avere remarcată de comisia JURI din Parlamentul European, și anume împrumutul de 800.000 de lei, luat de la o persoană fizică. Ulterior, Rovana Plumb a anunțat că i-a oferit creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

Potrivit lui Ponta, nu CEx PSD trebuie să decidă cine va fi noua propunere pentru funcția de comisar european, așa cum a anunțat Dăncilă, ci Parlamentul.

„Ce treaba are CEx? Comisarul e al României. Dacă CEx PSD propune un primar dintr-o comună din Botoșani trebuie să fie comisar? Legea din România prevedea ca propunerea de comisar să fie întâi audiată în Parlamentul României”, a mai spus Victor Ponta, citat de ziaruldeiasi.ro.