„De ce ați mai negociat și semnat acorduri de guvernare cu USR, ALDE, UDMR, PMP și Minorități ( în care oricum promiteați lucruri care se bat la cap și de care nu aveați nicio intenție să vă țineți)? De ce ați mai cerut sistemului să își activeze „conservele politice”, să țipe cu toată gura că trebuie votat Guvernul Orban pentru „interesul național” ( după care au replantat „conservele”  înapoi la PSD ca să nu  lipsească din selfie nici proștii nici hoții)?  De ce ați mai forțat Constituția și bunul simță să adoptați un Buget pe 2020 care oricum se aplică maxim până în iulie? De ce transferați în fiecare zi parlamentari loviți brusc de „iubirea de stabilitate” ? de ce ați zis că vă ocupați voi anul acsta de ce nu a făcut Dragnea și Gașca: spitale regionale, autostrăzi, școli, gaze din Marea Neagră ș.a.m.d.? V-ați bătut joc de toată lumea pentru că știți că oamenii nu au ce să vă facă? S-a „decis” că se votează tot cu voi? ”, a arătat Victor Ponta, pe Facebook.

PNL are toate condițiile să guverneze

Victor Ponta s-a arătat nedumerit că PNL nu dorește să-și asume guvernarea țării până la alegeriile la termen, deși are asigurate toate condițiile necesare:

Din Noiembrie 2015 până azi au trecut 4 ani – și am avut deja 6 Prim-miniștri (și peste 100 de miniștri – unul mai deștept ca altul). Abia se chinuie să finalizeze ce am început noi în 2014 – și ne  mirăm că nu mai construim nimic? Cine nu lasă acum Guvernul Orban să facă treabă (să nu îmi spuneți de Ciolacu și noua/vechea lui echipă de securiști reșapați și olguți în lipsă de pastille, că nu este nici măcar de râs – e de plâns). Aveți Președinte, Guvern, majoritate parlamentară, toate instituțiile statului și ale UE de partea voastră – de ce nu guvernați țara?”

Ponta și-a explicat, din nou, decizia de a nu vota învestirea Guvernului Orban, subliniind că cei ce l-au înjurat la vremea respectivă sunt aceeași care, acum, solicită demisia lui Ludovic Orban. Ponta s-a întrebat retoric ce se va întâmpla dacă PNL nu va câștiga alegerile anticipate, iar configurația parlamentară nu va arăta așa cum își doresc liberalii.

„Nu am votat Guvernul Orban știind de la început că este un Guvern fake și am primit cu indiferență toate înjurăturile și criticile «moraliștilor Nației». Acum însă îi întreb pe cei care au votat acest Guvern și spun că trebuie să-și dea demisia: ați fost naivi când l-ați votat (sau doar ipocriți și cinici) ? ProRomania a fost și rămâne în Opoziție față de prostie, incompetență și minciună și suntem de acord să facem alegeri oricând – dar după alegeri o să faceți ceva bun pentru oameni sau iar o să spuneți cine nu vă lasă și de ce nu puteți?”, a încheiat liderul Pro România.